torsdag, december 29, 2022

Utmanande

Somliga människor planerar allt möjligt. Jag planerar bara det som verkar nödvändigt. Så när Mia i bokhörnan med tanke på det nya året undrar Finns det några bokutmaningar du ska anta? har jag inte mycket att komma med.

Nej, det blir nog dåligt med den sortens inlägg på min blogg. För några år sedan hoppade jag på något minns inte vad, "Blogg 100" hette det kanske, men minns att jag aldrig var ens i närheten av att gå i mål. Tisdagstrion som ju alltid handlar om böcker fortsätter jag nog med hur som helst.

Jag plockar upp böcker som kommer i min väg. Utan minsta plan. Några slukar jag (allt färre ju äldre jag blir), andra lämnar jag efter ett antal sidor på vilka författaren inte lyckats fånga mitt intresse. Blir glad om jag gör bekantskap med en ny spännande skribent, men gläds åt att gamla favoriter håller länge.

En del av dem bloggar jag om, andra väljer jag att förbigå i tysthet (även sådana jag gillar). Jag sågar inte sådant jag ogillar, sågningar är otrevligt, tystnad räcker. För mig är den största bokutmaningen att undvika flera djupa lässvackor, sådana jag drabbats av flera gånger på senare år. Det är utmaning nog.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. tack vare trevliga utmaningar kan det ibland bli planer

    SvaraRadera
  2. Blogg 100 - så jag älskade den utmaningen. Synd att killen la ner temat. Jag gick i mål två gånger. Bloggar ju dagligen. Men det gör ju du också, så det var otippat att läsa att du inte gick i mål.
    Vad gäller böcker så har jag en lista i huvudet (vore smartare att ha den nedskriven...) av böcker som jag vill läsa. Men jag tar det som du - in i bokhandeln och så plockar jag åt mig de böcker som jag vill ha.
    Läslusten har jag däremot inte tappat än...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gläds åt att din läslust inte sviktar, det är urtrist när den gör det. Vet inte varför Blogg 100 inte blev nån hit för mig, minns inte ens vad det gick ut på - att publicera något på bloggen 100 dagar i rad??? det har jag förvisso klarat av rätt många gånger vid det här laget ...

      Radera
  3. Känner helt igen mig i dina tankar här.

    SvaraRadera
  4. Jag funderade på en damma av hyllvärmare som kommit upp men vet inte, får fundera.

    SvaraRadera
  5. Tisdagstrion bör man förstås se som en slags utmaning kanske. Rec.ex. läser och skriver jag om på bloggen även fast jag inte helt gillar det jag läser, men man måste ju inte direkt "såga" något man inte helt gillar heller?

    SvaraRadera