torsdag, december 08, 2022

Julkul(a)

Jag tror att jag har sett Stockholms (Sveriges? världens?) snyggaste julkulor. De är rejält stora och kan ses över bardisken på finkrogen Allegrine på Luntmakargatan, men jag lyckas inte klura ut vem som skapat dessa skönheter. De hänger förstås uppe året runt, det vore ju slöseri annars! Men just nu väljer jag att se dem som julkulor. (Maten var också god!)

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Mycket vackra julkulor! Sen blir de förstås nyårskulor etc. allteftersom året bjuder på speciella helger. Snygga är de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget för granen eller hemmabruk ö h t, men visst är de fantastiska!

   Radera
 2. väldans stora och konstnärliga, familjens julkulor föreställer årets händelser, äldsta flickorna ska få en dubbeldäckare att hänga i julgranen eftersom vi var i London i sommar 🇬🇧

  Eller så kan man sticka egna:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2011/11/veckans-pysseltips.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de här glaskulorna är galet fina! Men skaffar inga nya till granen, har gott om kulor i vanlig storlek ... några virkade eller stickade blir det definitivt inteQ

   Radera
 3. Verkligen läckra kulor! Och restaurangen verkar helt vara i min smak.

  SvaraRadera
 4. WOW! De julkulorna är nog de vackraste jag sett. Synd att du inte frågade var dom är köpte. En (o-)kvalificerad gissning är hos Torstensson på Lidingö (https://www.torstensson.se/)
  Tror nog att du får gå tillbaka till finkrogen och ta reda på vem som gjort dom;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att det inte bara är att gå och shoppa, konstigt om de inte är specialgjorda. Nu har jag ju ingenstans att ha dem heller, så jag får nöja mig med att ha sett dem!

   Radera