lördag, maj 15, 2021

Dagens ord 100

 KRYPTOKONST

-Ett nytt begrepp har poppat upp i konstvärlden. Det handlar om verk som bara existerar digitalt men som säljs på auktioner för jättebelopp. Varje verk ska bara finnas i ett exemplar som är krypterat. Ägaren får en nyckel som låser upp verket. Äkthetsbeviset kallas NFT, non-fungible tokens, och NFT-konst spås bli framtidens superhit. Att göra kopior är fortfarande möjligt, men det finns teknik som snabbt avslöjar dem som oäkta. Kanske nästa stora investeringsobjekt? Här verkar finnas massor med miljoner att tjäna ... och om man redan har väggarna och hyllorna fulla så ...? För den generation som växt upp med datorer av alla de slag är kryptokonsten inte särskilt märklig utan snarare bara en helt logisk fortsättning på livet i den digitaliserade verkligheten. För egen del tror jag att jag avvaktar. Och ser man på  nu är jag uppe i prick etthundra "dagens ord"! Klicka på etikettlänken om du vill bekanta dig med de 99 andra.

6 kommentarer:

 1. Stålmannen föddes på Krypton, kanske fanns det konst där

  SvaraRadera
 2. Det där med krypton påminner alldeles för mycket om bitcoin, så jag hoppar mera än gärna;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppar i samma tunna, den med "nej tack"!

   Radera
 3. Jag avstår nog från att göra pengar på det ... vad ska jag med pengar till som bara sitter inne och glor ut på regnet...
  Nåja, bitterheten ploppar bara upp regniga dagar. Andra dagar går jag ut - fast inte bland folk. Kostar gratis att gå i skogen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan väl göra dina egna tavlor!!! :-D

   Radera