måndag, maj 17, 2021

Pippi på fåglar? Jo då men ...

... men just kanadagäss och skarv är två arter jag verkligen inte tycker om. Skarv ser jag inte så ofta, men gässen dräller här hela tiden. Jag vill helst inte se dem, inte ha dem i min närhet eftersom de är dyngspridare av rang och kan förstöra vilken gräsmatta eller badstrand som helst.

Dock kan det inte hjälpas: när de är nykläckta dunbollar som just nu är de naturligtvis oemotståndligt söta där de ligger tätt sammankrupna till skydd mot snåla vindar. Tänker på en annan Pippi (Långstrump) och hennes krumelurpiller: Kära lilla krumelur, låt mig aldrig bliva stur. Kan man få såna piller till de vackra men motbjudande kanadagässens gulliga avkomma, tack?! Tänk så mycket mindre bajskorvar vi skulle ha att kliva runt!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Visst är dessa små dunbollar söta- Men de växer till sig. Och med tanke på all "skit" så är det inte roligt att ha dem på badstränder, gräsmattor och annat. Dessutom är ju salmonellasmittan stor.
  I övrigt testar jag gärna ett av Pippis piller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är massor med kanadagässlingar (heter de så?) ute och testar livet just nu. Jättesöta men usch så avskyvärda i vuxenstorlek.

   Radera