onsdag, maj 19, 2021

Onödig reklam

Historien upprepar sig. Varje år i december och så här inför Mors dag dyker den upp, helsidesannonsen för juvelerarfirman som bjuder på presenttips till kvinnor som är (får man anta) värda mycket uppskattning. Dyrast i dag: en ring för 155 000 kronor.

Och varje gång jag ser den där annonssidan tänker jag samma sak: varför gör de reklam över huvud taget? Alla som råkar ha sisådär 150 000 kronor att spendera på en gåva vet väl redan vart man går för att handla?

För övrigt fattar jag inte hur man törs bära ett smycke som är värt så mycket pengar. Om man inte är omgiven av Säpo, förstås.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. trodde det gällde "Upphittat"... tänk dessa dyra klockor, jag skulle bara glömma den i simhallen eller på gymmet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, panik!!! Lugnast att inte ha så fina prylar!

   Radera
 2. Oj jägarns, så mycket pangar för en ring! Det var sannerligen tur att jag satt ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget vilken morsa som helst får på nästa söndag.

   Radera
 3. Oooops! Det är nog första gången jag ser en annons med en ring värd en förmögenhet.
  Tror dock att det är förvånansvärt många kvinnor som bär så dyra smycken. Bortsett från alla kungligheter är ju 150 000 kronor peanuts för en välbetald fotbollsspelare till exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det finns ju absolut de som har råd. Men min undran kvarstår: når man den kundkretsen med en annons i en morgontidning?

   Radera
 4. Nu, när jag igen loggat in på Google gick det att publicera en kommentar. Och för några dagar gick det inte när jag va inloggad. Hur ska man veta? Tror inte du heller gör det.
  Har inte sett annonsen men tror ingen av döttrarna skulle nappa på detta. De skulle nog också veta var de skulle handla utan annons. Undrar dels vad annonsen kostar och om några nappar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tråkigt att det krånglar - men som du redan gissat har jag inte en aaaaaning om varför ...
   Nej det kan inte vara många som nappar, om ens någon. Men kostnaden för annonsen måste ligga betydligt under ringens värde, antar jag? (Det fanns ju en rad andra smycken också förstås)

   Radera
 5. Håller med. Svårt att tänka sig att de med så mycket pengar sitter och bläddrar bland annonser för att hitta något att lägga 150000 på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så den som vinner på affären är kanske tidningen? De behöver ju annonsörerna ....

   Radera