måndag, maj 24, 2021

När det hänger på håret ...

Uttrycket "a bad hairday"  "en dålig hårdag"  har definitivt kommit för att stanna. Det är något som såväl män som kvinnor råkar ut för, det är svårt att åtgärda i en hast, fast det kan möjligen öka användningsfrekvensen när det handlar om huvudbonad.

Jag är bara alltför väl bekant med företeelsen. Har några helt otroliga virvlar i håret, sådana som min frisör kallar "cowslick" och ja, har man någonsin sett en ko svepa med tungan över en grästuva så är det faktiskt på pricken. Utan bearbetning ligger håret så platt att man måste undra om någon slängt vatten över mig bakifrån, eller om en misslyckad ekvilibristisk övning vid spisen placerat en pannkaka på min hjässa. Det som inte ligger platt spretar vilt ut åt "fel" håll.

Föga har jag ändå anat att jag har en närbesläktad varelse i växtvärlden. Ostyriga "lockar" som i själva verket är ganska raka (om än inte lika spikraka som mina) spretar åt alla håll på min gröna suckulent som bör vara en kaktusart, även om den saknar taggar. 

Vad det är för växt har jag dock inte lyckats klura ut. Tills vidare kallar jag henne Tuva. Hon och jag, vi vet hur livet ter sig när det hänger på håret. Fast hon behöver, till skillnad från mig, inte jaga "produkter" som ska rätta till läget, inte boka besök för (och lägga rätt mycket pengar på) en klippning. Tuva nöjer sig med sin specialanpassade kruka och tar varje "bad hairday" med jämnmod. En slurk vatten ibland och hon är nöjd. Vi är så lika men ändå så olika!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Det finns något som heter glaskaktus ( tror jag), kan det vara en sådan - eller brylling till en sådan.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske det? I alla fall ett förslag! Men när jag googlar ser de inte helt likadana ut, fast vem vet.

   Radera
 2. Har haft en liknande växt i en liknande kruka och mina påminde också mycket om mitt hår. Känns trösterikt att vi är flera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid avundats tjejer med stora tjocka hårsvall med lite böj på ... utan virvlar ...

   Radera
 3. man kan köpa Out-of-bed-look-vax om man gillar den rufsiga morgonfrisyren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boris Johnson är duktig på den imagen.

   Radera
  2. Gordon Ramsay är stark tvåa.

   Radera
  3. Tror inte jag vill ha Boris frisse ... inte Gordons heller ... och inte Donald Trumps heller om vi ska kritisera fler manliga lejons manar!

   Radera
 4. Din Tuva är sååååå himla cool. Älskar henne, även om jag trodde att det var en kille som är förvillande lik Sideshow Bob i The Simpsons.
  Om jag tittar på dina "selfies" här på bloggen så har jag svårt att föreställa mig dina hårproblem. Du ser så fin ut...
  Ett tips är att gå till en frisör som är bra på att klippa med kniv, alltså inte med sax. Min frissa har nämligen förklarat för mig att det är enklare att "parera" virvlar med knivklippt hår. Anledningen är att hårstrån då får olika längd som kompenserar för virvlarna.
  Åt andra sidan - kolla Boris Johnssons frisyr. Tycker den är rätt så befriande om jag ska vara ärlig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min frisör är väldigt duktig, jag ser inte ut att ha nån virvel alls när jag går från honom. Men att fixa det själv är svårare. Han anvnder iofs sax, men "hackar" med den.

   Radera
 5. Jag skrattar så det hörs in till grannen! Bad hairday har vi alla, är det inte värmebölja när det sker kan man alltid trycka en mössa på huvudet, något dottern gjorde förra helgen då hon var här. Virvlar måste vara jobbiga, skickliga frisörer brukar kunna trolla bort en hel del...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att kunna bjuda på ett litet garv! Jo, jag överväger allvarligt att bli en riktig hatt-tant, nu när jag väl måste anses ha åldern inne ...

   Radera
 6. jag har lyckan att ha en virvel i luggen, på min högra sida. Under snedluggens era på 80-talet var det väldigt praktiskt, bara att vända luggen och fel håll så blev det perfekt utan att behöva tupera håret. Nu för tiden lever luggen ett eget liv och jag låter den föra det. Vill den stå rakt upp finns det ändå inget jag kan göra åt saken.

  https://vonkis.blogspot.com/2021/05/den-fyrahundraattonde-dagen-till-slut-sa.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄLSKAR bilden på din lugg! Tack för ett skratt så här på kvällskvisten!!!

   Radera