lördag, maj 29, 2021

Veckans mening – om skrivande

Lördag. Alltså dags för Veckans Mening, på initiativ av Skriv-Robert. En mening man läst den gångna veckan och som skiljer ut sig från mängden. Jag hämtar mitt exempel denna gång ur en (väldigt lång) text av Åsa Beckman på Dagens Nyheters kulturredaktion, publicerad i dag. Hon resonerar kring hur barn till författare (henns pappa skrev) kan ha det, indragna både i föräldrarnas skapande och deras böcker. Ofta är det böckernas betydelse som väger tyngst, de måste värkas fram och vårdas för att upphovspersonen ska bli nöjd. En ständigt pågående kamp för framgång som de flesta skribenter behöver ägna sig åt ... inte enkelt, det är helt klart.

Ingen har bett om ditt verk, du måste själv tro på det, åstadkomma det och maka plats åt det ute i världen.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Låter knepigt det där. Men det finns ju efterlängtade böcker också, med tanke på trilogier och bokserier med stor läsekrets t.ex.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Och en sak är klar: marknadsföring är svårt.

   Radera
 3. Den meningen är väldigt klokt som Robert säger. Och det gäller inte bara böcker utan även låtar och inte minst bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske gäller det rent av det mesta som produceras inom den s k kultursektorn? De flesta surfar ju inte på nån framgångsvåg, även om några få lyckosamma gör det (mer eller mindre välförtjänt).

   Radera
 4. Meningen är väldigt tänkvärd och säkert ligger det mycket i orden här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror definitivt att det förhåller sig så.

   Radera
 5. för det mesta är det ju ingen som ber om ens mening heller. men de är en bra mening

  SvaraRadera