fredag, juli 28, 2023

CITAT om att bränna böcker

Sverige är dessutom ett land där alla har rätt att elda heliga skrifter, men tio miljoner människor vill inte göra det. 

-Ledartext i Dagens Nyheter i dag om den synnerligen besvärliga situation som vi hamnat i, på grund av att ett fåtal idioter vill provocera muslimer. De har lyckats. Inte bara svenska muslimer är upprörda, ilskan har spritt sig till många andra länder med stor muslimsk befolkning och aktiva terroristgrupper. Och vi som aldrig har eldat en bok och aldrig kommer att göra det hatar utvecklingen, som tveklöst är skrämmande 

11 kommentarer:

  1. rör inte min bibel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt alla blommor blomma, tycker jag.

      Radera
    2. Vilhelm Moberg skrev om detta

      Radera
  2. Verkligen skrämmande! Håller helt med. Detta borde totalförbjudas och straffas hårt och med i tillämpliga fall utvisning direkt från Sverige.
    Har ingenting med yttrandefrihet att göra.

    SvaraRadera
  3. Ja, man kan ju fråga sig varför polisen godkände Paludans koranbränning. Hur korkat får man vara? Yttrandefrihet är nåt helt annat än att bränna upp "heliga" skrifter - koran, bibel, talmud med mera. Jag har full förståelse för alla länder som klagar över Sveriges sätt att agera. Vi borde skämmas tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Polisen gjorde ju rätt, enligt lagens bokstav. Men konsekvenserna är skrämmande.

      Radera
  4. Anonym9:16 em

    Man får ju inte kränka någon … man får inte ens kasta papper på gatan utan att riskera böter. Var är religionsfriheten? Den gäller väl alla? Jag blir så arg.
    Men bränna böcker? Hm … jag har idag eldat upp två dagböcker. Egna. För ett par år sedan sänkte jag säkert 25 stycken i havet, men hittade några bortglömda häromveckan. De har nu blivit lågornas rov, som det så tjusigt heter.
    Bloggblad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ordet "bokbål" har en mycket dålig klang. Och yttrandefrihet uppenbart ett besvärligt grepp att hantera.

      Radera