måndag, juli 03, 2023

Välkommen till min akvarellateljé!

Min karriär som akvarellkonstnär tar slut idag, här och nu, när jag bjuder in er till min "ateljé". De alster ni fått se här på bloggen skapades, allihop, under en sammanlagd tidsperiod på mindre än tio minuter. Det är så lång tid det tar att köra genom mackens biltvätt.

Just när jag satt där och bara väntade på att vår snälla Ford skulle bli befriad från pollen, damm och lerfläckar såg jag hur bilderna dansade fram inför mina ögon. Snabbt upp med mobilen och – voilà! har man sett på maken! – det blev en lång rad foton som jag tyckte var riktigt fina att titta på.

Så det lät jag även mina bloggbesökare göra, med den adekvata beskrivningen: man tar vatten och färg och blandar över en plan yta, det behöver inte vara svårare än så! Jag ljög verkligen inte, kan möjligen beskyllas för att ha varit en aning otydlig ... Slutresultatet blev alltså dels en mycket renare bil, dels en rad "konstverk" som nog inte kommer att gå att sälja för några större summor ... men man har som bekant inte roligare än man gör sig. Jag tyckte detta var kul!


Där är de, glasdörrarna som stått för ljusinsläppet medan vattnet strömmat över
vindrutan.
Copyright Klimakteriehäxan
 

6 kommentarer:

  1. Så lurad jag blev, även om du inte alls ljög. Kanske någon eller några ska printas och ramas in!?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar att du gick på det!!!!! Skulle nog kunna duga på nån vägg. Om man råkar ha nån ledig, alltså!

      Radera
  2. Hahaha! Du lurade mig totalt. Hatten av! Å jag som trodde att jag inte var lätt lurad. Den biltvätten är minst lika "kreativ" som en äkta akvarellmålare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kul att mina "akvareller" hittat åtminstone några glada åskådare!

      Radera
  3. Skrattade gott! Tja, som Ernst Billgrens böcker; "Vad är konst"? En bra fråga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den frågan har väl många olika svar eller hur? Det var i alla fall kul att sitta inne i torra bilen och plåta vattenkaskaderna som jag tyckte var riktigt fina!

      Radera