måndag, juli 10, 2023

Drömmar om skor och skor som är som drömmar

Nej, jag vet, jag skulle inte kunna gå i dem. Bortsett från "lapptäckesstöveln" som är galet snygg: perfekt klack, rak över vristen, helt rätt tå! Hade jag kunnat köpa den hade jag lätt kunnat leva på havregrynsgröt ett bra tag ...

Ja när Mats Gustafson ritar av skorna av märket Dior ser jag förverkligade drömmar. Även om jag inte kan ha skorna skulle jag kunna ha varenda en av hans teckningar på väggen, som de konstverk de sannerligen är. 

På Millesgården på Lidingö visas just nu en utställning där ett urval av Gustafsons fantastiska modeteckningar fyller en hel vägg. Han är ett jättenamn i modevärlden och det går lätt att förstå: vilken blick han har för linjerna, för proportionerna, för detaljerna, för stilen! Det ser så enkelt ut, det han gör, men det handlar snarast om perfektionism. 

För den sanna modevännen finns en fantastisk bok att köpa, "Dior by Mats Gustafson". Kostar en dryg tusenlapp och bjuder på riktigt många av hans bilder (inte bara skor utan också kläder). Om jag köpte? Nej, eftersom jag vet att sådana där "kaffebordsböcker" lika sällan blir lästa av mig som av de flesta andra som faller för frestelsen. Men oj så mycket ögongodis för pengarna! Här får ni i alla fall se några, alldeles gratis!

Utställningen pågår t o m 10 september.
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. Skor är alltid intressant. Sådana med spets och klack intresserar mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vackra skor gör en kvinna snygg(are)!

      Radera
  2. KUl att titta i... men köpa...Nej, oftast blir en sådan bok tittat i en gång, och sedan blir den liggande. Tyvärr.
    Smaken är delad... inga skor jag skulle falla för. Menså klart, en stor tant som jag, kan inte ha klackar... jo, möjligen en kilklack. God måndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig kunnat gå med stilettklackar, men som ögongodis är jag helt positiv till dem.

      Radera
  3. Läcker stövel och läckra skor. Fascineras av dessa skapelser som jag aldrig skulle sätta på mina fötter. Har aldrig ägt skor med stilettklackar, knappt några med "normala" klackar heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att gå på stiletter är en konst jag aldrig behärskat, men jag är imponerad av dem som kan ... Den där stöveln skulle jag ha kunnat köpa även för en galen penningsumma ... och offrat nåt annat i stället ...

      Radera
  4. Stöveln skulle jag kunna tänka att jag fick på mig men de andra underbara stilettklackarna, de är bara ögongodis. Nog för att jag gick i högklackat ibland i min ungdom men så kom den tiden då jag behövde inlägg och pilotter i skorna. Numera tycker jag att skorna är av bättre kvalitet och jag kan faktiskt ha en liten klack igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina fötter är hyggligt ok fortfarande men jag har fått en hallux valgus bortopererad, så nog har bladen blivit bredare. Tycker ändå att man kan titta på vackra skor som de konstverk de ofta är!

      Radera
  5. Anonym1:22 em

    Varför, varför har jag fått Mimmi Pigg-fötter? Jag som älskar vackra skor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det KAN gå att hitta fina skor även till mindre snygga fötter ...

      Radera
  6. Anonym1:23 em

    Jag glömmer jämt att jag per automatik blir anonym hos dig när jag kör iPaden… Bloggblad är det som har runda platta fötter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja alla skor kan omöjligt passa alla, så är det ju ...

      Radera