lördag, juli 22, 2023

Lördagsgodis

Har aldrig någonsin varit förtjust i att plocka bär, oavsett sort. Möjligen med undantag för krus- och vinbär, för då kan man ta med sig en stol och sitta bredvid busken och slippa ont i ryggen. Insekterna brukar dock hitta fram ändå och jag tror att de där blodsugarna är lika förtjusta i mig som jag är i bären. För äta dem vill jag ju, väldigt gärna!

I Barndomslandet har vi inte längre vinbärsbuskar kvar, och vårt enda äppelträd är för gammalt för att ge oss någon frukt. Men vi har en hallonhäck, visserligen förvildad, men underbart goda bär får man om man bara ids ta reda på dem. Det är ju just det: man måste ta sig i kragen ...

Idag gjorde jag det. Blev en mindre räd i häcken när regnmolnen dragit vidare och fick ihop till minst en, kanske rent av två skapliga efterrättsomgångar. Njutning! Detta kan man verkligen kalla lördagsgodis.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Är ingen bärplockare heller, då det har vi gemensamt. Gillar hallon förutsatt att bären inte innehåller vita eller svarta maskar;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt rena och fina bär! Och supergoda! Är imponerad av mig själv, att jag fick ihop så pass mycket. Hallonsylt 'är också väldigt gott, men så mycket bär kommer jag inte att få ihop.

      Radera
  2. mums, lite har vi på vårt berg, ett par steg från kökstrappan

    SvaraRadera
  3. Jag tycker bättre om hallon än jordgubbar, ändå kommer jag mig sällan för att köpa - eller åka till självplock. Vid stugan har det i år växt alldeles väldigt med vildhallon men de är ju så pyttesmå. Nu har jag ju gott om tid där, så jag brukar få ihop till frukostfilen åt oss båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tvinga mig inte att välja mellan dessa läckerheter! Vildhallon är inte fy skam, även om det tar ännu längre tid att plocka dem än de på trädgårdsbuskarna.

      Radera
  4. Jag har plockat blåbär hela mitt liv, det är det bäret jag gärna äter året om ifall det finns i frysen. Eller som senaste åren, jag går o plockar en liter, ställer i kylen, äter en portion om dagen o när litern är slut går jag o plockar en liter till. Nu har jag spanat in att det finns gott om blåbär, men jisses så jobbigt att gå dit o kröka rygg, sen hem och rensa...Detta samtidigt som det står söta flickor utanför Willys och säljer färdigrensade...h,mmm har nog inte bestämt mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Delar din förtjusning när det gäller att äta blåbär men hu för att plocka dem ... Nu köper jag gärna de stora odlade, goda och eftersom fruktköttet är nästan vitt blir varken tänder eller kläder färgade!

      Radera