söndag, juli 30, 2023

En ovanligt matig skyltsöndag

Igår lördag trodde jag att Skyltsöndagen denna vecka var körd för min del. Hade inte sett och plåtat några skyltar alls, varken skojiga eller usla. Men det var innan  Dottern upplyste om att det på Zinkensdamms IP, som ligger väldigt nära oss, pågick en food truck festival. Streetfood från världens alla hörn erbjöds och otroligt många hade nappat, det var fullt både på läktarna och nere på den konstgräsklädda planen.

Om jag räknade rätt så var det över åttio olika "matvagnar" uppställda och det fanns absolut något för alla. Själv blev jag sugen på att pröva "rolig potatis" men hamnade hos en grek i stället, eftersom kön verkade kortare där. Vilken var helt fel, man beställde och betalade, men sedan fick man snällt vänta tills rätten serverades på papptallrik. Festivalen hade egen öl också, tänka sig! Och egna glas!

Att arrangemanget var populärt står utom alla tvivel. Bara att smaka på alla rätternas namn är ju kul! Så där ja, ännu en skyltsöndag är i hamn. Mätt blev jag på kuppen. Fler skyltande bloggare hittar du till via BP.






Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

  1. Oj nere på Zinkensdamm där Uffe gick omkring :) En ovanligt matig skyltsöndag är icke att förakta :) Läcker öl där också :) Rolig skyltning du bjöd oss på. En fortsatt trevlig söndag nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ofattbart mycket folk där! Alla åt och drack och såg glada ut.

      Radera
  2. Linköping2:57 em

    Wow så mycket att välja på =) och smidigt löste sig dagens skyltsöndag. Ha det bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helst hade man velat pröva några olika rätter, men ingen verkade ha "smakportioner".

      Radera
  3. På en matmarknad kan msn hitta mycket bloggfoder!

    SvaraRadera
  4. En toppen idé med en food truck festival. Speciellt på Söder, där man är mer avan vid "matvagnar" än här i norr - tyvärr för oss alltså. Åttio olika trucks - WOW säger jag bara. Hoppas att alla turister som besökte Söder blev lika frälsta som jag som tittar på dina bilder. Dregel, dregel:-)

    Tusen tack för din Skyltsöndag och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men nu är idrottsplatsen som vanligt igen - i ösregn. Tur att det var fint igår!

      Radera
  5. Här blev det nytta med nöje. :-)
    I Luleå brukar det vara en internationell matmarknad så det är väl ett liknande koncept. I år börjar matmarknaden 29 augusti, får kanske bli ett besök där.

    SvaraRadera
  6. Vad trevligt och gott! Och läckra skyltar bjuder dyú verkligen på. En sådan festival på Söder är ju helt "rätt". Är ju i övrigt kul med alla matvagnar i Stockholm. Sommartid finns det nu många matvagnar längs Norr Mälarstrand och likaså runt Hornstull . Gör stan än mer levande.
    Synd att jag missade detta....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min grundinställning till food trucks är lite skeptisk - kan det verkligen vara hygieniskt i de där "köken"? Men jag har inte hört talas om någon som blivit magsjuk.

      Radera
  7. Många trevliga skyltar blev det!

    SvaraRadera
  8. vill man ha nåt gott får man köa lite

    SvaraRadera
  9. Det var en härlig festival, helt i min smak. Man borde fasta en vecka innan bara...omöjligt att kunna ta del av ett så stort utbud, de borde haft smakprover för en lite mindre peng så man kunde testa flera! Churros har jag sett precis överallt men inte smakat, har fått för mig att det är någon sötsak?? Riktigt snyggt skyltat, gillade loggan bäst! Och nu såg jag också boktrissen, den måste jag ju Hänga på! Fram med H alltså....nu ska det letas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev ju bara en rätt jag smakade på, en grekisk variant med halloumi. Tyckte egentligen att priserna låg lite väl högt - street food tycker jag inte bör kosta uppåt 200 spänn.

      Radera