torsdag, juli 20, 2023

Ett plus och ett minus

Mia i bokhörnan har gett oss lösa tyglar under några veckor när helgfrågan föreligger i sommarvariant: Tipsa om en bok, en film, ett utflyktsmål, en tv-serie, en teater, en maträtt eller något annat skoj. 

Utan tvekan finns det att välja på. Men det gäller ju att välja rätt! När det handlar om film och tv erbjuder oräkneliga strömningstjänster oräkneliga alternativ. Vi har SVT Play som alla förstås, dessutom har vi Netflix och HBO men där tar det stopp. Och det räcker och blir över. 

En dag när vädret var lite grått gick jag på bio. Och här vill jag komma med en varning! Såg "Korsetten", tokhyllad, och hade genuint tråkigt. Maktkamper, ätstörningar och antydda kärlekshistorier mot en verklig bakgrund? Nej, det var inget för mig. Det roligaste i hela filmen var att en lutspelande hovnarr på 1700-talet i Österrike framförde Kris Kristoffersons underbara låt "Help Me Make It Thru the Night".

En hyllningskör som jag
 däremot numera sällat mig till är den som gillar "Färskt vatten till blommorna" (Changer l´eau 
des fleurs) av Valérie Perrin. Den rekommendationen är kanske att slå in en öppen dörr, men låt gå för det. Jag var inledningsvis skeptisk men drogs snart med i historien. Beundrar författaren för att hon, förvisso i likhet med många andra skribenter men ändå, klarar att knyta ihop många öden till en sammanhängande berättelse.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. Här ser jag som vanligt ut som ett levande frågetecken. Har inte ens Netflix och/eller HBO, men har Viasat. Anledningen är glasklar - de visar all sport jag vill se;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle absolut kunna tänka mig Viasat också.

      Radera
  2. vi var också på bio tre generationer, två i familjen hade födelsedag, alla nöjda.

    SvaraRadera
  3. Kul! "Färskt vatten till blommorna" fick jag tips om och läste. Ångrar mig inte. I Stockholm tipsar jag gärna om Parkteatern och olika turer på vattnet där SL kortet gäller. Förslag; ta Sjövägen från Ropsten , via Tranholmen, längs Lidingö och kliv av vid Storholmen för paus. Ta nästa båt tillbaka till Ropsten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tips! Har varit på Storholmen ett par gånger. Svårt att fatta hur nära stan vi har så mycket skärgård!

      Radera
  4. Instämmer i BP´s inlägg ovan. Har endast Allende med Viasat - också på grund av sporten, motorsporten i vårt fall.
    Vi har egen parabol och därför inte tillgång till allt annat som finns på TV, men det räcker och blir över!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utbudet är egentligen skrämmande stort!

      Radera
  5. Den är min nästa bok att läsa och jag har bara hört fina ord om den.

    SvaraRadera
  6. Nej, allt som hyllas förstår man inte alltid vitsen med. Tack för boktips dock. :)

    SvaraRadera