söndag, juli 16, 2023

Och hur mår lilla fiffi?

Låt mig genast bekänna: jag har aldrig använt ordet "fiffi", detta är premiär. Men visst, har stött på det, och vet vad det betyder: en kvinnas underliv. Ändå måste jag medge att jag blev helt paff när jag stod inför den här skylten på apoteket. Var det inte "snippa" man på något vis beslutade sig för var den beteckning som skulle gälla? Det kan kvitta. 

Allt den där kroppsdelen behöver påstår man sig i alla fall ha i lager på apoteket. Kanske har de gömt massagestavarna under disken, för några sådana ser jag inte på skylten. Dock vet jag att det är en vara som säljs. Och som dessutom man kan fnissa åt, när Jane Fonda och Lily Tomlin i tv-serien "Frankie and Grace" (Netflix) lanserar sin egen version, speciellt lämpad för äldre damer med artros i handlederna ... 

Med särskild blinkning åt den årsrika delen av befolkningen skyltar också 55PLUS med sina tjänster. Alla som jobbar är seniorer, men så vitt jag begriper kan kunderna vara hur unga eller hur gamla som helst. Deras vardag ska i alla fall underlättas, det är glädjebudskapet på deras skyltar.


Och eftersom det är Skyltsöndag i Blogglandia kan du klicka dig över till BP:s blogg och hitta fler som letat, plåtat och publicerat skyltar av de mest varierande sorter. Önskar dig god jaktlycka!

Ja se konstnärer ... de gör lite som de vill ... Galleriet ligger på Hornsgatan.

Copyright Klimakteriehäxan
 

15 kommentarer:

  1. ett helt främmande ord för äldre manliga nämndemän

    SvaraRadera
  2. LillaSyster1:41 em

    Sista skylten vinner =)

    SvaraRadera
  3. Alltid öppet utom ibland, den vann!
    Jaha, lilla fiffi, inget ord som jag använt mig av. En gammal dam i släkten kallade den kroppsdelen för "sidan" - också ett sätt att komma undan det hela.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Sidan" - det var originellast hittills! Men damen i fråga kanske inte var skapt riktigt som vi andra?

      Radera
  4. Det var ett helt nytt ord för mig - fiffi. Det låter som ett hundnamn, vilket det också är i tyskspråkiga länder. Tack för det nya uttrycket;-)
    55-plussare kände jag bara till i samband med vissa boenden, inte för hantverkstjänster. Har dock hör talas om Veteranklubben som utför likadana tjänster, fast är är de anställda 65 plussare.
    Zinken Arts skylt är en höjdare - hahaha:-) Söderhumor:-)

    Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En av mina väninnor har faktiskt använt "fiffi" för själva målområdet, så att säga. Jag trodde att det var ytterst ovanligt - men om apoteket börjar så ...?

      Radera
  5. Log gott åt apotekets "fiffi". Ja, varför inte. Tycker precis som BP att dte låter som ett namn på ett husdjur.
    Snyggt skyltat och skylten om att det är öppet "alla dagar utom ibland" har jag sett lite varstans. I varje fall flexibelt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Alla dagar utom ibland" är något jag sympatiserar med!

      Radera
  6. du kommer att skratta ihjäl:
    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=fiffi#fpstate=ive&vld=cid:691108d6,vid:wsaymfrhjmk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart kul - men jag överlevde i alla fall ...

      Radera
  7. Fasters lilla Fiffi:
    https://www.youtube.com/watch?v=wsaymfrhjmk

    SvaraRadera
  8. Utom ibland, den gillar jag! Fiffi är premiär för mig också, både att skriva och säga (fast nu säger jag inte jag bara tänker ordet) men mina flickor (dotter o dotterdotter) använder ordet. Och jag tycker det låter gulligt, något som det väl inte kan anses vara i verkligheten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gullig eller ej - det är väl även här så att the beauty lies in the eyes of the beholder ... Vem vet, jag kanske ska börja prata om fiffi????

      Radera