söndag, juli 23, 2023

Djur- och miljövänligt

Får man ta hunden med sig in i himlen? undrade Hasse "Kvinnaböske" Andersson i en låt som blev poppis för ett antal år sedan. Det var på den tiden som hundar inte var välkomna på fik eller restauranger. Men det har blivit ändring på det. Vilket naturligtvis gläder mattar och hussar som nu kan ta med sig sin bäste vän in på en fika eller en lunch på stan. 

Att tänka på miljön är nödvändigt inte bara för djurens vänner. Den här skylten från en servering där gästerna äter buffé har ett bra budskap. Bilden har jag snott från nätet, hoppas det är OK för den goda sakens skull ...

Om du är sugen på fler skyltar som av en eller annan anledning lockat en bloggare att ta fram kameran klickar du dig över till BP. I hennes högerspalt dyker skyltbloggarna upp!


Sommarsatsning i vårt närområde. Spel, lekar och poliser på plats. Och hela husvagnens
sida är en reklamskylt för aktiviteterna.
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Första skylten var ju för rolig, haha! Andra skylten är ju väldigt tänkvärd faktiskt, man tar ju ofta för mycket mat på bufféer, men jag försöker numera hejda mej! Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo ibland vill ögat ha mer än munnen pallar ...

      Radera
  2. Älskar första skylten, ja tänk om...
    Andra skylten är extremt tänkvärt, och jag skäms ibland när jag "kastar" rester jag inte orkat äta upp. Det händer i och för sig sällan, men ändå.
    Sommar i Tanto skylten gillas skarpt. Den är rolig och tilltalande. Sedan kan jag tycka att det är synd att även polis måste finnas på plats, men så ser det ju ut nuförtiden...
    Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter upp ... äter för mycket ...

      Radera
  3. Tantolunden, den fina, en verklig oas! Buffeer är ett oskick egentligen, senast jag var på kryssning hade man personal som la upp maten vid varje station. Gissar att det minskar svinnet MULTO!Man äter ju med ögonen och plockar på sig istället för att hämta mer av dt man verkligen gillade...Jag undrar om inte just matsvinnet är den grej som folk i allmänhet ändå tagit till sig mest av. Så lätt att förstå och anpassa sig, både på krogen, på arbetsplatser, i skolor och hemma.
    I Falun där jag bor finns ett cafe där du får ha med hunden, det heter lämpligt nog Fiket med hunden.

    SvaraRadera
  4. LillaSyster9:53 fm

    Andra skylten borde finnas alla serveringar / skolor. Det skulle ju också ge en hint om hur bra maten som serveras är. Har man nu tagit till sig för mycket och inte orkar att äta upp så kan man ju alltid göra som mormor: Ta upp en tygservett ur väskan och paketera ner maten =)Ha en fin måndag!

    SvaraRadera