tisdag, juli 25, 2023

Sten kan också blomma!

Jo visst vet jag att den riktiga maskrossäsongen är över. Men titta! I stengolvet på Millesgården blommar den i alla fall, och den gör det året om oavsett väder och andra växtbetingelser! Kanske var Carl Milles lika förtjust i maskrosor som jag? 

Men han skapade fler blommande stenar. Gullvivan, en annan försommarfavorit, är lätt igenkännlig, däremot är jag inte säker på vad blomman på bilden här nedanför kan vara. Minns heller inte att jag lagt märke till de här skapelserna när jag besökt museet tidigare. Nu är det i alla fall bevisat: sten kan också blomma!

 

Milles och hans fru Olga, som även hon var konstnär, hade förstås levande
blommor också. Vid det här runda fönstret intog de sina frukostar,
 säkert i sällskap med en vacker krukväxt eller en blombukett.
Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Maskrosen är helt i min smak! 🖤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk att kunna avbilda en i sten!

      Radera
  2. Maskrosor är vackra - men inte när man får tusentals av dom...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker de är fina även i stora mängder, men jag vet ju att de tenderar att växa där man helst inte vill ha dem ...

      Radera
  3. Stenblommorna är fantastiskt vackra. Konstigt att jag inte minns dom... Har besökt Millesgården ett antal gånger, men kommer inte ihåg att jag sett dessa fina alster. Tack för att du delar med dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror de är lätta att missa, man trampar ju på dem och är kanske fullt upptagen med att titta på hans stora statyer!

      Radera
  4. Svar: "Ett fall för Vera" utspelar sig i Newcastle. Har besökt staden flera gånger då min svåger och svägerska bodde där ett tag.
    "Luv" och "pet" säger alla däruppe, åtminstone den gamla generationen typ 60 plus. Störde mig otroligt på det, då jag tyckte att jag absolut inte var någons "luv" eller "pet". Men då förklarade maken och hans släkt bakgrunden. Okej, det var för 15 år sedan, så idag är det kanske mindre "vanligt", men jag känner i alla fall igen mig.
    Å landskapet är bara det värt att titta på - otroligt vackert. Newcastle som stad var inte i min smak alls, men deras mikrobryggerier gillade jag skarpt:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. OK, jag har förstås aldrig varit i Newcastle. Men i Nicaragua där man ideligen blev kallade "mi amor" (min älskling) av såväl män som kvinnor - dock aldrig i något officiellt sammanhang som exvis i samröre med polis eller politiker eller så.

      Radera