lördag, mars 17, 2018

CITAT om sexiga selfies med äldre kvinnor

"Jag ser det allt oftare, hur väninnor i min bekantskapskrets med sylvassa intellekt och till synes god självkänsla reducerar sig själva till objekt i flödet. Bildmanéret känns igen, fast då bland tonårstjejer som famlande men förtjusta försöker förstå vilken effekt de har på det motsatta könet. Men är det verkligen lika gulligt när trebarnsmammor i 40- och 50-årsåldern bjussar på lika mycket hud, putmun och sug i blicken? Jag är inte helt säker på det."

-Det är Elin af Klintberg, kolumnist i SvD Perfect Guide, som uppmärksammar en ny trend i sociala medier. Inte (som hon påpekar) ny bland tonåringarna, förvisso, men sällan särskilt gullig då heller, tycker jag iofs. Fast när den där trenden kryper upp i åldrarna är det något som, i alla fall i Klintbergs tolkning, skickar ut tydliga varningssignaler: Här håller det på att barka rakt åt helvete! (Skribenten är själv 40 år gammal). Läs hela hennes text här. Andra bloggare publicerar också citat på lördagar just. Klicka här och kolla, hos Marie i Skrifvarstugan!

7 kommentarer:

 1. vi är sexiga men jag är inte så mycket för selfies, men här är en rolig bild på en tant 60+

  http://hannelesparadis.blogspot.se/2006/07/rosor-rosor-rosor.html

  SvaraRadera
 2. Ja det där är en fin bild, jag har ju sett den förr!!! Det där med selfies är inget för mig. Blir nog för likt verkligheten för att jag ska stå ut ...

  SvaraRadera
 3. Jag ser ut som en farmor/mormor ❤️ ganska bra verklighet, och maken fortfarande galen i mig!

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Spontant tänkte jag på att man brukade säga att "supandet kryper allt lägre ner i åldrarna". Selfies verkar krypa allt längre upp i åldrarna. Själv kar jag aldrig tagit en selfie;-)

  SvaraRadera
 5. Jag drar mig för att uppdatera min profilbild på FB eftersom man då får mängder av kommentarer. Så det får bli den gamla som har några år på nacken. Förstår inte varför man inte skulle kunna ändra sin bild utan att det läggs ut som en post? Någon selfie har jag aldrig tagit men så är jag inte 37 år längre.
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Kloka ord och jag kan göra den reflektionen också. Är emot exponeringar i sociala medier med plutmun o s v som var och varannan gör.

  SvaraRadera
 7. "Vi som aldrig tar en selfie" kanske ska ha en egen liten grupp i sociala medier? :-D (en gång gjorde jag ett undantag, satt i tandläkarstolen med vidöppen mun och fullt med saker i den. Jag såg ut som syrran till Hannibal Lector, ni vet han i "När lammen tystnar" ... och nej, jag la inte ut den!)

  SvaraRadera