fredag, mars 09, 2018

Medlem i Hemlig Orden

Det har blivit dags för en äkta träda-fram-are.
Jag är medlem av en orden: Hemliga Ögonorden.
En sammanslutning vars historia och existens inte ens går att googla sig fram till. Men jag har bevisen: medlemskortet och medlemsnålen, utan vilken papperet inte är giltigt, det står tydligt specificerat. Inte nog med det, jag måste ha kommit med mycket tidigt, eftersom mitt medlemsnummer är 56.

Hemliga Ögonorden bör ha kommit till på det glada 50-talet. På något vis har det med kakao att göra. Bilden som är klubbens logga fanns också på Mazettis bruna paket med kakaopulver (idag omstuvat av Fazer).
Naturligtvis drack jag choklad. Till frukost rörde man ut socker, kakaopuler och grädde till en härlig smet, för att sedan hälla hett vatten på (andra tog mjölk). Den där smeten var så god i sig att det gällde att hälla på den varma vätskan snabbt, annars kunde smeten så att säga "ta slut" ...

Den som inte var hemlig alls men ändå måste ha haft någon anknytning till kakao var en dåtida idol: skämtaren, radio- och tv-profilen och journalisten Pekka Langer, här med titeln Hemlig Ögon Ordnare. Det är hans namnteckning som står på medlemsbeviset, där det också framgår att jag genomgått den svåra inträdesprövningen innan jag antagits. Jojo.

Då återstår den stora frågan: vad sysslade en Hemlig Ögon Ordnare med? Jag har naturligtvis inte en aning. Så våldsamt engagerande och arbetsamt kan det inte ha varit, för då skulle jag väl ha en minnesbild om än vag och dimmig?
Nä, det måste ha varit humor i någon chokladanknuten tappning.
Kan någon hjälpa mig?
Från och med nu bör i alla fall Hemliga Ögonorden vara sökbar på nätet!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. O'boy var mer min grej - tänk att komma från surbröd landet där vi drack filmjölk till maten!!

  SvaraRadera
 2. Härliga skatter du hittar! Kolla med Antikrundan...

  SvaraRadera
 3. Oboy fanns inte på min tid ... kom nog först på 60-talet tror jag. Och den gamla chokladdrycken var/är mycket godare!

  SvaraRadera
 4. (O’boy har jag inte druckit sen sommaren 1972, levde på det och Skogaholmslimpa med Messmör - återgick till min finska diet)

  SvaraRadera
 5. O´boy lanserades 1959

  SvaraRadera