lördag, mars 31, 2018

Lördagscitat om skrivande

"Att sitta och skriva ... Ingen vill ha det du gör. Påstår någon att du är skitdålig så är du det. Säger någon att du är jättebra, då är du det. Det finns inget avslappnat med författarrollen."

-Jonas Bonnier, fram till 2014 vd för Bonnier AB, har numera blivit författare på heltid och funderar över yrket i en intervju i dagens nummer av SvD Perfect Guide. Han har gett ut ett tiotal böcker sedan 1988. Hade förmodligen inte jättesvårt att hitta ett intresserat förlag ... och ändå förefaller han ha lite skaparångest ... 
Du hittar fler lördagscitat via Marie i Skrifvarstugan (titta i sidans högerspalt!).

5 kommentarer:

 1. Det ligger nåt i det han säger. Precis som filmer så är böcker ju "bedömningssporter" och det ligger i betraktarens respektive läsarens ögon hur de mottas. Har dock sällan sett en riktig sågning av en bok de senaste åren, då fler och fler bloggare (bland annat) blir "sponsrade" av förlagen för att skriva recensioner. Å man biter ju inte den hand som föder en.

  SvaraRadera
 2. Ja hur man än gör så har man ändan bak! Kan inte vara lätt att vara författare, det tänker jag ofta när jag själv läser och antingen blir svimfärdig av lycka eller tycker att något är mest bara dravel...

  SvaraRadera
 3. Nej det är inte lätt att vara författare. Ett väldigt bra citat !
  Önskar dig en fortsatt fin påsk ! :-)

  SvaraRadera
 4. Intressant citat! Alla yrken och/eller sporter eller vad det nu kan vara som påverkas mycket av olika personers bedömningar måste vara ganska mentalt jobbigt från tid till annan.

  SvaraRadera
 5. Att skriva för andra att läsa är att sticka ut hakan ... och ändå gör man/vi det! Värst av allt är nog om ingen bryr sig över huvud taget, säjer varken bu eller bä. Men det händer ju. Inte så sällan heller.

  SvaraRadera