tisdag, augusti 27, 2024

CITAT om bröllop

Som en kristen företrädare en gång sa till mig så finns det tillräckligt med problem i samhället, vi behöver inte hitta på fler.

-Klok kommentar som vidarebefordras av Susanne Nyström på Dagens Nyheters ledarsida idag. Om den på nytt uppflammade debatten om den importerade seden att pappor leder sina döttrar till altaret när det är dags för bröllop. Brudöverlämning eller inte, det är ett ämne för kyrkomötet som avhålls snart! Jag tänker att de allra flesta som står brud i dag lämnat över sig själva till mannen i fråga, och inte sällan för ganska så länge sedan ...

8 kommentarer:

  1. mysigt att inkludera fler i familjen...

    Vi ska på bröllop om ett par veckor, svägerskans son. Trettonåringen var med när vi hittade ett fint kort på British Shop i Göteborg. Tonåringen frågade helt adekvat om de är flicka och pojke, vilket kortet föreställde. Jo, i detta fall.
    Jag nämnde det till expediten, och han berättade att han är sambo med en man, och de letar efter kort med samkönade bröllopspar, svårt att hitta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De får väl ta en bild av nån övergångsställe-skylt. Finns ju enkönade par på såna numera.

      Radera
    2. Hannele4:51 em

      stoppbild på bröllopsgratulationskort?!?
      Han vill sälja i affären.

      Radera
    3. Nja det får väl vara en grön skylt i så fall
      :-D

      Radera
  2. Ja vad ska man säga...kanske "mycket får man höra innan öronen faller av"...att folk bara har tid/lust/energi att hitta på en massa dumheter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att ha en stor debatt om detta är ju närmast löjligt. Jag tycker folk kan få utforma sina bröllop själva. Och, som jag påpekar i texten, nutidens brudar lämnar över sig alldeles själva för det mesta, utan att invänta några bröllopsklockor.

      Radera
    2. PS och det tycker jag de gör rätt i ... dumt att köpa grisen i säcken, s a s :-D

      Radera