fredag, augusti 02, 2024

Fem fina färska saker

Elisa Matilda är tillbaka från semester och därmed hennes fem fredagsfrågor, denna gång en "statuscheck". Både hon och frågorna är välkomna åter till vardagen! 

  1. Vad har du spenderat tid på den senaste veckan? Bad, böcker, barn, barnbarn och bollar. De senare i olika storlek: hand- och pingisboll. OS som ni förstår. Alltså räknar jag in Sarah Sjöströms kanonguld till kategorin "bad"!
  2. Hur var din juli månad? Bra! 
  3. Har du några planer i augusti? Blir nog en ny sväng till Barndomslandet och så firar vi Sonens födelsedag. Dessutom ska vi äta kräftorna som sparats från ifjol. Hemfångade och hemkokta av min systerson. Brukar vara delikata.
  4. Vad väntar nästa vecka? Mycket tv ... 
  5. Vilket har hittills varit sommarens bästa ögonblick? Svårt val. Men när Matilda, 2,5, föreslog att vi skulle mata "ankorna" eftersom hon kom i håg att vi gett smulor till Årstavikens änder vid ett tidigare tillfälle tyckte jag det var både kul och gulligt. Så vi gjorde slag i saken! Och fåglarna blev också glada. Om jag lyfter blicken från det privata väljer jag Truls Möregårdhs seger över världsettan i pingis, kinesen Wang, i herrsingelturneringen i OS. Ny match i eftermiddag ... UPPDATERING: Det blir final med svenskt deltagande på söndag! Heja Truls! Obegripligt bra!
Hej alla änder, här bjuds det på godis!
Copyright Klimakteriehäxan

23 kommentarer:

  1. Det låter som att du haft en riktigt bra månad. Så coolt att det gick så bra för Truls. Hoppas att det går minst lika bra i eftermiddag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vore dumt att klaga! Och grabben spelar final på söndag!!!!

      Radera
  2. Tack för ett inspirerande inlägg! Det är alltid upplyftande att läsa dina reflektioner och få nya perspektiv. Jag ser fram emot fler tankeväckande inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina vackra ord! Jag bloggar på ...

      Radera
    2. PS försökte titta in hos dig men det lyckades inte?

      Radera
  3. Mysig bild! Förra årets kräftor är väl ok, jag har nån lyxig hummersoppa i frysen från Willys.

    (brödsmulor får man inte ge till ankorna, säger skylten i Slottsskogen)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hummersoppa kan också vara jättegott, finns förstås olika.

      Radera
  4. Truls alltså, vilken form han hittat vid precis rätt tillfälle. Inget kan rubba honom, han förlorar ett set men fortsätter bara och så vinner han nästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det häftigt!!!! Nu vet vi vad vi gör på söndag eftermiddag, come rain or come shine!

      Radera
  5. Där fick du till en riktigt rolig inledning med "b:na" hehehe :) Blir lite sotis att du har egenkokta kräftor för de är de godaste...har han öl å socker i lagen?
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min systerson använder anis i kräftkoket. Blir jättegott!

      Radera
  6. Då har vår vecka sett ungefär likadant ut, och kommande vecka vet vi också vad vi gör - hahaha!
    Fantastiskt roligt med Truls - äntligen en "arvtagare" till J-O Waldner. Truls är så sympatisk, verkar stå med båda fötterna på jorden och hittills har han ju överträffat sig själv. Det skulle vara oerhört roligt om han van guld.
    Jag nämnde också kräftor och surströmming förstås;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det ser ut att bli tv-tätt framöver ... tack och lov slipper jag surströmming!

      Radera
  7. Ditte9:25 em

    Kul att läsa dina svar. Och jag ler lite igenkännande. Visserligen är barnbarnen här nu stora, 14 år och 11,Men minnen av att mata änderna i Årstaviken finns kvar.
    Visst är det roligt med de svenska framgångarna i OS. Vilka presetationer av dem.Och mer kommer. Sarah har fler grenar kvar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja OS kan bli guldkantat om turen är på svensk sida! Måste erkänna att inte bara barnen, även jag gillar att mata änderna -de tar ju direkt ur min hand! Utan att nypas!

      Radera
  8. stilig allitteration! du verkar ha haft det fint i sommar. kul att mata ankor med barnbarn. har inte sett så mycket av OS, men jag får täta uppdateringar. jag håller mestadels till utomhus. men kanske ska jag se lite friidrott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har alltid gillat alliteration ... även om det kan verka lite barnsligt ...
      Radion kan du ju ha med dig utomhus (i lurar) om du vill följa OS live. Fast jag vill gärna titta också ... Tycker jag får valuta för Max-prenumerationen just nu!

      Radera
  9. Att få spenderar tid med barnbarnen är sååå ljuvligt! Å visst tittar jag lite på OS också, så himla kul med finalmatch för Truls!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket positivt på en enda gång eller hur!?
      Tittar på Truls och känner i hela kroppen att JA SÅ DÄR ÄR DET MAN SKA GÖRA ... men mitt spel är inte riktigt i samma klass ....

      Radera
  10. För mig räcker det med att höra resultaten från OS-sändningarna. Så långt sträcker sig mitt intresse! Men du verkar ha haft en fin sommar, och det har jag också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla måste ju inte vara roade av sport, självklart! Men jag har nog alltid varit det tror jag. Och det har inte gått över.

      Radera
  11. Låter bra med alla din b:n OS är kul, jag har upptäckt kanotslalom som en sport värd att titta på, o så har jag beundrat gymnasterna särskilt mycket. Just nu lämnar Sverige in protest i ett löplopp där Pihlblad blivit trängd. Ja det händer mycket nu. Jag hoppas ännu hinna ta några simtag innan sommaren är slut, handleden är inte kurant ännu men snart orkar jag inte vänta längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att du saknar simturen! Underbar temperatur i vattnet hos mig, badar varje dag, ibland flera gånger för att det är en sån njutning! Hoppas du kan dyka i snart!
      Har sett lite kanotslalom, jösses!!!Men i dag blir det PINGIS.

      Radera