måndag, augusti 26, 2024

Hur skär man upp en tårta?

Tårtor är oftast runda, även om det kan förekomma andra former, som hjärtan eller kvadrater eller rektanglar. De jag bakar är nästan undantagslöst runda, för jag har en bra kakform i rätt storlek. Så den använde jag när jag senast lekte konditor, i förra veckan inför Sonens födelsedag.

Jag har redan berättat att barnbarnen själva fick garnera sin pappas tårta, och det gjorde de med stor energi och glatt engagemang: färska jordgubbar och blåbär och ett gäng tårtljus hamnade i den vispade grädden. (Letade efter små svenska flaggor på tandpetare också men hittade dem inte.) Eftersom jag hade köpt mycket bär kunde vi lägga en ring på fatet runt kakan också.

Typisk tårtbit ... 
När det så blev dags fick Sonen/Pappan förstås ta första biten, det var ju ändå hans dag. Och han gjorde som man brukar, tog en trekantig sektor, vass mot mitten, bred mot kanten. En typisk tårtbit alltså.

Äldsta barnbarnet studerar hanteringen, funderar. Hur skär man egentligen upp en tårta? Så kommer han med ett lysande förslag  han gillar ju verkligen både bär och grädde ...
-Om ni andra tar i mitten så kan jag ta kanterna.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Det här inlägget skulle man kunna tolka som att Åkes bloggtåg på temat TÅRTA fått ännu en vagn påhängd ...

7 kommentarer:

  1. Fint. Jag gör/gjorde oftast en rulltårtebotten (glutenfritt av potatismjöl), sen kunde man skära rektanglar efter behov. Eller baka flera rulltårtebottnar om sällskapet stort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju göra utmärkta bakelser med skivor av rulltårta som botten, det blir gott och är ju enkelt!

      Radera
  2. Barnbarnet är bedårande. Tårtan är fin, gissar att den gick åt. Det stora barnbarnet är smart - hahaha:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tårtan var god, men nej, vi accepterade inte grabbens revolutionerande förslag om hur man skär upp en sådan ...

      Radera
  3. hörde vänner som lovade att barnet fick ta vilken bit hen önskade... hen fog toppen på tårtan, med grädden och garneringen, mycket nöjt barn!

    SvaraRadera
  4. Jag rekommenderar starkt denna tjänst för dem som har svårt att försöka återställa sin relation/äktenskap. Han är den verkliga affären. Du kan nå Dr Gideon på WhatsApp: +2347042191323 av respekt för dig och dina trollformler måste jag göra detta vittnesbörd känt. Jag har varit på andra spell spins utan resultat. Jag ville bara komma till dig tidigare, jag fick det bästa av dig. Min exman har varit borta i åratal och jag har åkt överallt och besvärat hjälp men till ingen nytta förrän min vän presenterade mig för Dr Gideon. Efter att kärleksförtrollningen var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans besvärjelser gjorde underverk och min man är full av kärlek igen. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som sa att jag skulle förlåta honom, jag blev verkligen förskräckt och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och att jag skulle acceptera honom tillbaka. Jag har väldigt ont om ord och är glad, du är en Gud sänd till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Gideon Alla som letar efter riktiga trollformler kontakta Dr Gideon på WhatsApp/Viber: +2347042191323
    E-post: drgideon611@gmail.com

    SvaraRadera