måndag, augusti 05, 2024

Glad måndagskväll ...

 ...blev det på Stade de France i Paris och i tv-soffan här hemma! Armand "Mondo" Duplantis gjorde det alla väntade och trodde på; tog guld i stavhopp och kryddade det med ett världsrekord på 6.25. Helt obegripligt bra, superlativerna räcker inte till!

Lägg därtill att både herrarna och damerna gått vidare till kvartsfinal med medaljvittring i bordtennisens lagtävling. Och en svensk tjej jag aldrig förr hört talas om, Vanessa Kanga, har satt nytt svenskt rekord i diskus och blev femma i den olympiska finalen! Så häftigt!

Allt detta avnjöt jag tillsammans med jättegoda kräftor, härligt bröd, trevliga ostar och plommonpaj med vispgrädde. I gott sällskap dessutom! En glad måndagskväll! Hoppas på fler fina OS-kvällar i veckan, det ser lovande ut!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Det var glädjetjut här hemma igår också. En fantastisk idrottsman! Och tänk vad kul det är med sport, så mycket spänning och glädje. Och ja,, bordtennisen, det går bra nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och än är det inte slut!!!!!

      Radera
  2. Det blev en riktigt bra måndagskväll. Mondo kommer nog kunna ta fler rekord. Han är ju högt över ribban varje gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Osannolikt bra är han!!!! "Odödlig" skriver en berömd tyckare i brittiska The Guardian i dag. Så det är inte bara vi svenskar som är förtjusta minsann. Om nu nån hade trott det?

      Radera