lördag, augusti 24, 2024

"Hoppa på tåget" med en tårta

"Hoppa på tåget" är sedan rätt länge en bloggstafett, med Åke som delat ut pinnarna. Jag har mer än en gång tänkt att jag skulle lyda uppmaningen, men det har liksom inte bara blivit av ... tills nu, när jag inser att ordet TÅRTA, som är det som gäller denna vecka, inte kunde kommit lämpligare!

Sonen fyllde nämligen år i torsdags, och för första gången på länge passade det att jag bakade en tårta till honom. Jag brukar nämligen alltid göra tårta till familjemedlemmars högtidsdagar, men det är inte alltid det funkar när "barnen" har alldeles egna liv och mycket att tänka på utöver födelsedagskalas med inspel från mamma.

Men i år funkade det! Jag kollade som jag brukar vad för sorts tårta som önskades, och svaret blev det vanliga: grädde med bär. Så jag bakade tårtbotten, la in två lager fyllning och la sen kakan i frysen (den blir lite saftigare då) för att ta fram den i god tid när den skulle bli "klädd".

Då kom jag på att det inte var jag som skulle garnera tårtan, utan barnbarnen! Det visade sig också att på hemväg från förskolan hade de undrat hur farmor skulle ha styrt ut pappas tårta. När jag avslöjade att de skulle bli kreatörerna var det ingen brist på entusiasm! 

Först på med grädden, som jag hade vispat hemma. Sedan fanns färska jordgubbar, färska blåbär och ljus. Allt kom till användning! Den blev både vacker och god! Och nu har jag hoppat på tåget, nu reser vi in i tårtlandet! Mums!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Veckans bidrag - med bred marginal! Du brukar göra entré men en "big bang", och det lyckades du med idag också. Dessutom med en riktigt rolig story:-)

    PS. Dina barnbarn är verkligen så himla söta. Lockarna på minstingen är helt underbara. Men visst var även stora pojken lockigt när han var mindre - eller mins jag helt fel?! DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt, storebror var också lockig - men inte lika mycket!!! Roligt att jag upptäckte att "tågbiljetten" denna gång var just en tårta!

      Radera
  2. Men så perfekt med en hemgjort tårta! Å så söta barnbarn, minstingen med guldlockarna är nog i mitt äldsta barnbarns ålder. Lustigt nog hade vi också födelsdagsfirande här idag, yngsta sonen som fyllde år den 1 augusti...men nån hemgjord tårta blev det inte, jag har ju jobbat 2 nattpass nu, så maken beställde helt enkelt en tårta från Thelins, det fungerade också väldigt bra! Å kul att hänga på Åkes "hoppa på tåget" idag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barnen är snart 5 (i december) och 3 (i februari) och en sann glädje, även när vi inte fixar tårta ...
      Klart att "köpetårta" funkar, det görs ju hur goda och hur fina som helst!

      Radera
  3. LillaSyster6:49 fm

    Hembakt är bäst. Söta barnbarn har du. Kul att du är med på tåget. Ha en bra söndag, nu ska jag öppna ugnen och ta ut mina nybakta frallor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har faktiskt aldrig gjort tårta med köpt tårtbotten ... även om man inte märker så stor skillnad, kanske?
      Hembakta frallor låter underbart, vilken fin frukost!

      Radera
  4. Åh så mysigt få baka tårta till pappa tillsammans med farmor. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tyckte verkligen det, och alla lät sig väl smaka när skapelsen var klar!

      Radera