tisdag, augusti 20, 2024

Jo jag tänkte på en sak ...

 ... att folk som får barn aldrig annonserar det i en tidning längre. Förr i världen var det lika naturligt att sätta in en annons under rubriken "Födda" som under "Döda". Nu kan du absolut inte hitta någon liten ruta i tidningen där nyblivna stolta föräldrar förkunnar en babys ankomst. För det har redan meddelats i alla olika sorters sociala medier, gratis dessutom. Jag har ändå en av de där annonserna som en favorit i mitt minne, införd i Dagens Nyheter för kanske 40 år sedan.. Där stod: "Född i farstun: Vår dotter. Tack till hjälpsamma grannar!"

11 kommentarer:

  1. vi hade inte facebook för 40 år sedan

    SvaraRadera
  2. Allt ska ju ut på nätet å sen blir en vanlig papperstidningsannons alldeles för kostsam, ändå ingen som läser sådana längre....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det har helt enkelt blivit superute ... men då missar man "tack till hjälpsamma grannar" också ....

      Radera
  3. Ja, visst är det synd. När mina barn föddes, för ca 20 år sedan, fotograferades vi ca 3-5 dagar efter barnet var fött och kom med i tidningen helgen efter typ. Det var kul att se alla bilder i tidningen. Jag har alltid kollat på familjesidan. Nu är det nästan bara dödsannonser där En dödsannons kostar över 2000 kr att sätta in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja alla annonser i pressen har blivit jättedyra, men dödsannonserna har n'ätet ändå inte lyckats ta över - än.

      Radera
  4. LillaSyster6:48 em

    Ligger inte de flesta dödsanonnserna på familjesidan.se
    Tänk förr så klippte man ut och sparade de där annonserna- jag har bara sparat de med nyfödda. Mormor och morfar sparade både födda och döda. Ha en bra kväll denna ljumma augusti.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo på nätet hittar man dödsannonserna, absolut, men det är gott om dem i tidningen också - än så länge.
      Det där med urklippta familjeannonser, det känner jag igen. Mamma sparade såna.


      Radera
  5. Hahaha! Den annonstexten var en höjdare:-)
    Vet inte om ni får Mitti i ditt bostadsområde, men den versionen vi får i Täby, där finns både födslar och dödsannonser med. De förstnämnda är blandade med "Grattis på födelsedagen-annonser" mest till barn. Men visst har det blivit färre annonser. Vet faktiskt inte om de kostar nåt eller inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det ett suveränt sätt att på kortast möjliga vis berätta en historia!
      Vi får Mitt i, måste dock erkänna att jag inte läser den särskilt noga. Kanske är de annonserna gratis, det vore ju lite snyggt - och originellt!

      Radera