måndag, augusti 12, 2024

Otaggat är bäst!

Vi har hyllat dem på längden och tvären, de svenska idrottarna som gjort superbra resultat under OS i Paris, från judotjejen Tara Babulfaths brons på första tävlingsdagen fram till den storslagna finalen i beachvolley med David Åhman och Jonatan Hellvig som rundade av på lördagskvällen för Sverige med ännu ett guld. Så välförtjänt av dem alla, så roligt! Elva medaljer sammanlagt!

Men här kommer det som också är väldigt roligt: jag har en "spaning". Av alla dessa svenska medaljörer är det bara en som har en synlig tatuering! (Jag har ingen koll på dem som är påklädda från topp till tå, seglare och skytt.) Det är Sarah Sjöström som har en blomhistoria på höger underarm, inte jättestor men klart synlig (tidigare hade hon en svensk flagga och olympiska ringar där). De andra ser "rena" ut! Underbart! Otaggat är bäst!

Titta bara på killarna i pingislaget. Eller de suveräna 22-åringarna som gjort beachvolley till sin egen gren. Och Mondo! Man ser deras fantastiskt vältränade vackra starka kroppar, utan en massa missprydande mörkblått tjafsmönster. (Om någon av dem nu råkar ha något tatuerat på ett mer privat ställe på kroppen har jag förstås inte en aning om men ändå ...)

Nu hoppas jag innerligt att mängder med unga grabbar och tjejer följer stjärnornas exempel och avstår från tatueringar. Man kan använda sina pengar till något bättre! Fram för fler "otaggade" idoler! Tänk om tatueringstrenden kunde brytas! Tänk bara så snygg Zlatan skulle vara utan alla tatuerade bilder han har på kroppen ...

Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

  1. och alla politiker och banktjänsteman i 43-års ålder då...?!?? och tatuerade tanter?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får naturligtvis stå för sitt val. Och leva med resultatet.

      Radera
  2. vi får låta ungdomar bestämma själva!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vi kan hoppas att otaggade idoler manar till efterföljd. Jag hoppas det i a f.

      Radera
  3. Marion12:33 em

    ..och tatueringar, oavsett storlek, ökar riskerna att få lymfom som inte är särskilt "najs" att drabbas av..bra spaning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessutom långt ifrån enkelt att ta bort dem man en gång skaffat. Om/när man ångrar sig. Folk gör ju faktiskt det.

      Radera
  4. Anonym2:32 em

    Håller med dig. Hörde just att en tatuerad turist i Japan inte accepteras, utan ses som en gängkriminell.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Liknande erfarenheter har man haft i Centralamerika där exvis både salvadoranska och guatemalanska maffian (Los Mara) är heltaggad.

      Radera
  5. Kan inte annat än att hålla med dig! Är så tacksam att båda mina söner (än så länge) inte har valt att tatuera sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma sak säger jag om mina barn!!!! Måtte de inte göra det .... hoppas det är för sent!

      Radera
  6. Anonym6:13 em

    Du har så rätt Aina. En observant spaning dessutom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är bergfast övertygad: tatueringar ska ransoneras. Hårt. Har hittills inte sett någon som blivit snyggare utom EN - hon lät tatuera en blombukett där hennes p g a cancer borttagna bröst hade suttit. Henne förstod jag - och tatueringen syntes bara när hon tog av sig på överkroppen.

      Radera
  7. Haha, ja jag vet många som tycker som du, jag delar inte din åsikt, jag vill gärna begrunda tatueringar jag ser lite noggrannare än man kan göra när folk bara passerar, man vill ju inte stirra. Själv har jag bara en tatuering, jättesugen på fler men det är knepigt på gamla tanter med hängande skinn. Risken är att det blir bara blaj. Sen tycker jag förstås inte alla tatueringar är snygga, men jag förespråkar definitivt valfrihet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag pläderar absolut inte för nån sorts förbud. Jag vädjar bara till folks sunda förnuft. Om man väl är inne i pensionsåldern och vill tatuera sig - fine. Tatueraren får väl ta höjd för hänget. Men om man är 18? Mycket hinner hända.
      Man vill inte stirra skriver du - men är inte tanken om man skaffar en tatuering som är både dyr och smärtsam att andra ska titta på dvs beundra den?

      Radera
  8. Ibland vill jag bara säga "Jag älskar dig Klimakteriehäxan".
    När jag såg Sarah Sjöströms (fula) blaffa tänkte jag hur f*n kunde hon göra en sådan gräslig tatuering. Hon klär sig inte ens i den, den passar henne inte.
    Otaggat liksom oskuret är bäst, helt klart!

    PS. Tycker du att Zlatan är snygg? Där håller jag däremot inte med dig. Taggat eller otaggat - sak samma i hans fall;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack bästa BP, jag älskar att bli älskad!!!!
      Zlatan har något visst ... en fantastisk kropp utan minsta tvekan, men i nuvarande nedkluddat skick är det svårt att se. "Ren" skulle han absolut vara snygg i mitt tycke!

      Radera
  9. att unga kvinnor inte vet att ögonbryn inte växer tillbaka är sorgligare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sorgligt, ja. Sorgligare? Tveksamt. Just ögonbryn kan man lustigt nog få väldigt snyggt tatuerade, känner folk som har det! Bra för pat. med obotligt medicinskt håravfall.

      Radera
    2. så viss tatuering ok....??! i ansiktet

      Radera
    3. Tatuerade ögonbryn på folk som har alopeci: absolut. Det är tack och lov ingen vanlig sjukdom, ändå råkade jag känna flera drabbade.



      Radera
  10. Hannele11:23 fm

    känner också en drabbad arbetskamrat. Korrigering på grund av sjukdom är något helt annat, ersätta bröst etc

    Men även friska "får" tatuera sig efter egen smak, förstora olika kroppsdelar, det får var och en avgöra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Upprepar: jag förordar inget tatueringsförbud. Vädjar bara till folks förnuft ...

      Radera
  11. Anonym6:01 em

    Håller med dig Aina, tyvärr lyssnar de inte. Två av mina barnbarn, båda flickor, har varsin diskret tatuering och inte bryr de sig om vad mormor/farmor tycker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Diskreta åtminstone ... hoppas de inte ångrar sig för då blir det både dyrt och besvärligt, kan göra ont dessutom!

      Radera