torsdag, augusti 15, 2024

Lyckligt!

"Från ruckel till paradis" heter en svensk feelgoodroman skriven av Anna Johansson och läst av Mia i bokhörnan (men alltså inte av mig). Det visar sig nu (enligt boken) att det finns fyra punkter som, om man kan besvara dem positivt, klargör om man är en lycklig människa. Man ska ha:

1. Ett hem som verkligen känns som ett hem. 
2. Någon att älska och att bli älskad av. 
3. Ett utvecklande arbete som du brinner för.  
4. Göra saker som känns gott i själen för din egen och andras skull.

Men vilken perfekt sak att pigga upp sig med mitt i vardagen! Jag tycker nämligen att jag kan svara "ja" på alla frågorna. Då så! Jag är en lycklig människa! Fast inget tyder på att jag blir ännu lyckligare av att läsa den där boken. Mia ger den en trea i betyg.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Två starka punkter där jag säger JA, sen stämmer det in ganska så väl på de två övriga. Så, absolut är jag lycklig!

    SvaraRadera
  2. Precis som du kan jag säga Ja på alla fyra punkter, även om tvåan inte finns längre, då min man ju gick bort för snart två år sedan.
    Så jag måste helt enkelt älska mig själv;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har mer än en gång funderat kring din mans öde. Och därmed ditt. Men tre av fyra är inte så illa!

      Radera
  3. Kan som du säga ja på alla fyra. Men det är en punkt som saknas.. och det är att känna sig frisk i både själ och kropp. Det är för mig viktigt för att lyckan ska vara komplett, så det är ju tur jag kan svara ja på den också :) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant! Och på den frågan törs jag inte svara bara ja, jag brukar lägga till "så vitt jag vet och tills någon upplyser mig om att så inte är fallet" ...

      Radera