torsdag, oktober 05, 2023

Ännu en pristagare jag inte läst

Är emellan böcker. Vad ska jag då ta tag i? Någon av de halvt lästa, som "Havsörnens skrik"?  Eller ska jag hämta Marianne Lindberg de Geers "Faktiskt tyvärr" på biblioteket, en relativt ny bok som jag köat för?

Med tanke på dagens stora litterära nyhet borde det väl bli något av Jon Fosse. Men en serie om sju böcker lockar mig faktiskt inte ett skvatt!

En otrolig bredd har han uppenbarligen den norske Nobelpristagaren, som debuterade för 40 år sedan. Han har skrivit romaner, lyrik, mängder av drama (som uppförts flitigare än Shakespeares verk!) och till och med barnböcker. Och experterna verkar nöjda med valet. Jag kände åtminstone igen namnet ... men har inte läst något han skrivit.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Jon Fosse har skrivit en del tunna böcker, läsvärda, inte nödvändigt börja med hans serie om sju böcker. Varning för att han är ganska snål med punkter, dock lättläst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag har hört och lärt mig rätt mycket om honom idag. Får se vad/om jag får tag i förr eller senare. Ingen brådska!

      Radera
  2. Ytterligare en författare som är totalt okänd för mig, och då är han ändå verksam i vårt grannland. Förutom Bob Dylan som kontroversiellt fick Nobelpriset 2016 känner jag ingen av nobelpristagarna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Expertisen verkar gilla valet. Vi som inte läst honom får väl skaffa en egen uppfattning - om vi vill och ids ...

      Radera