fredag, oktober 06, 2023

En favorit från 60-talet gör comeback!

Fin va? Bild från Rodebjer.com
Plötsligt är han stekhet igen, 85-åringen Carl Johan de Geer, konstnär och designer och författare – ja hans "etiketter" är många. Wikipedia listar: svensk friherrekonstnärförfattarefilmskaparemusikerdesignerkulturjournalistfotografskådespelare och scenograf.

Nu har modeskaparen Carin Rodebjer gett honom en renässans. Hon har plockat upp textilmönstret Rendezvous i en ny kollektion. Här finns klänningar, kjolar, byxor, blusar och naturligtvis (eftersom det är Rodebjer) en kaftan. CJdG skapade mönstret på 60-talet och sedan dess har det liksom vägrat försvinna!

Det här är inte första gången som Carin Rodebjer använder ett klassiskt svenskt mönster från förr i sina kollektioner. När det blev Gocken Jobs "Ros och lilja" som fanns i alla möjliga plagg 2019 blev man (läs jag) hur sugen som helst, men så var det ju det där med prislapparna också ...

CJdG har haft ett märkligt liv och det har han berättat om, både i radio och tv och flera böcker, klart läsvärda, som exempelvis "Jakten mot nollpunkten". Nu är hans nya självbiografiska "Fläckar" ute. Kolla omslaget, visst är det suveränt! Och, som ytterligare ett exempel på hans bredd: han är också mannen bakom den populära barnboken "Örnis bilar" som han gjort (tillsammans med Jan Lööf) till sin son (som egentligen heter Ernst).

Även om du nu inte rusar till Rodebjersbutiken (den i Stockholm ligger vid Norrmalmstorg) med kreditkortet i beredskap kan du möta CJdG i "Min sanning", program på SVT Play där han samtalar med Kristian Luuk. Riktigt bra! Piggare 85-åring får man leta efter, troligen utan att hitta någon.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Jättesnygg klänning och mönster, hade ingen aning om att det var CJdG som gjort det! Om honom vet jag att han varit gift med Marie-Louise Ekman och är väl också inblandad i den konstiga barnserien "Tårtan" en gång i tiden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har gjort massor av olika saker, en del absolut rätt så konstigt!

      Radera
  2. Klädkedjan Bvd Stockholm säljer Rodebjers kollektion. Tur att den finns i Täby Centrum. Jo, prislappen är en helt annan sak. När jag ser sådana mönster tänker jag alltid på Marimekko. Färgglad och skitsnyggt helt enkelt.
    Omslaget till "Fläckar" är WOW!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan förstås köpa Rodebjer på rätt många ställen, plus på nätet. Norrmalmstorgbutiken är deras Flagship Store som jag uppfattat det.

      Radera