söndag, oktober 29, 2023

Normalt skyltat

Hur är det nu, ÄR varje människa unik? Om så är fallet, då måste väl detta med att vara unik vara helt normalt? Kan man vara normalt unik, lite lagom så där? Eller finns det folk som är unikt normala?  

Inte vet jag hur de som skapat den här butikskedjan har tänkt, men jag tycker att deras reklamkampanj är rätt fyndig. För vem vill inte känna sig normal, och kan man dessutom förtjäna etiketten "unik" är väl matchen vunnen? Jag kan känna mig besegrad, har köpt en del förbrukningsartiklar i den här butiken – kedjan finns spridd över hela landet tror jag.

Ett annat normaltillstånd är av det betydligt tristare slaget. De tomma butikslokalerna gapar ut mot trottoarerna där folk ilar förbi. För inte så länge sedan kunde man flanera, fönstershoppa, kanske gå in och känna på något som fångat uppmärksamheten där det legat och lockat i skyltfönstret. Butiksdöden, jo jag vet att jag upprepar mig, men den sörjer jag. Visst får pandemin ta en del av skulden, men näthandeln är en stor bov. Det ÄR trevligare att gå in i en fysisk affär!


Svensk fotboll är numera en damgren om man vill se framtiden an med optimism
  men David Beckham lever vidare i högönsklig välmåga även sedan han sparkat klart.
Dokumentären om honom (och hustru Victoria "Posh Spice") lär vara rätt så sevärd,
sägs det. Något för en "normal" tv-kväll kanske?

Med tanke på att åtminstone somliga firar Halloween efter bästa förmåga den här helgen blir det en liten bonusbild/skylt som jag har de skickliga graffitikonstnärerna vid Hornstull att tacka för. Visst är den snygg! Och Halloween är svenskare än man kan tro, det har jag skrivit om förr.

I USA, där man firar som ivrigast, är den "rätta" dagen den 31, alltså på tisdag. Här minns jag hur det var! Innan dess har ni god tid att titta på skyltar av de mest skiftande slag. Klicka er bara över till BP:s blogg, så dyker skyltbloggarna upp i hennes högerspalt. Förhoppningsvis dyker åtminstone en del av dem upp även här, bland kommentarerna.

 Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. LillaSyster11:37 fm

    Ingen butik jag besökt, fast att vi ska ha en här i stan. Normal eller Unik- det är frågan.
    Du, bra skyltat! Ha en fin söndag =)

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig! Normals reklam är riktigt, riktigt rolig. Inte bara gubben som är unik och normal samtidigt utan reklambyrån har även lyckats engagera unikt normala tjejer/kvinnor till sin tv-reklam. De agerar totalt naturligt. Tror inte att det är utbildade skådespelare.
    Som du vet har jag gett upp att köpa kläder via nätet. Tre misslyckade försök fick räcka. Nu vet jag att jag aldrig mer kommer köpa klädesplagg från nätet. Inte skor heller för den delen.
    Jag vill prova och se att storleken är rätt, materialet det jag vill ha och färgen stämmer och passar mig. Täby Centrum har börjat fylla tomma butiker, tror dock inte att de fortfarande kan ta ut 14 000 kronor/kvadrameter.
    Har ju inga filmkanaler. Så jag får vänta tills dokumentären med Beckham och Victoria kanske köps in av en kanal som jag har tillgång till.

    Gillar din Skyltsöndag skarpt! Tusen tack för den och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du gör rätt i att avstå från klädköp på nätet - hur nån ens kan reflektera över att köpa skor på det viset kan jag inte begripa - om man inte gör på det förkastliga vis som många tydligen använder sig av: beställer en rad olika storlekar, behåller den som ev passar och returnerar resten. Tack för ditt trogna besök m åtföljande kommentar!

      Radera
  3. finns bra saker på Normal som våra tonåringar är intresserade av, jag har också handlat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker de har ett riktigt stort sortiment och bra priser på det mesta!

      Radera
  4. Snyggt skyltat! Har besökt och handlat i Normals butik ... ganska bra priser och fyndig reklam.
    Visst är det trist med butiksdöden, speciellt i centrum.

    SvaraRadera
  5. Anonym2:50 em

    Jag läste om mannen bakom butikskedjan Normal igår, men minns inte för mitt liv var. han var förstås mannen bakom flera andra stora företag också, tänk hur dom har en vana att klumpa ihop sig, det ena liksom ger det andra. Vi har en butik i Falun, första gångerna hittade jag ingenting där, förstod inte ens vad prylarna skulle användas till. Sen tog jag hjälp av dotter o barnbarn och blev informerad om diverse bra-att-ha-prylar som en taggig borste att användas i hårbotten vid tvätt, o hundra andra prylar jag inte hade en aning om att jag behövde. Favoritstället för småtjejer från tio år och uppåt, hon som snart är sjuttio är inte lika angelägen.

    SvaraRadera