tisdag, oktober 17, 2023

Bästa tv-reklamen!

Reklam-tv är inget jag är förtjust i. Ser färre program på de kommersiella kanalerna än jag skulle göra, om reklampauserna inte fanns. Nu byter vi kvickt bildkälla om vi trots allt hälsar på i annonsernas tv-värld. Men riktigt allt undgår man ju inte, hur snabb man än är med fjärrkontrollen.

Därför ska jag nu bekänna att det finns en 21 sekunder lång sekvens som jag kan se hur många gånger som helst. Jag blir alldeles mjuk i själen, varm i hjärtat, snudd på lite våt i ögat, det är så himla vackert fångat! En reklamsnutt i försäkringsbolaget Trygg-Hansas tjänst. Du har garanterat också sett den,

Vad är det då för snilleblixt som slagit ner på den reklambyrå som bolaget använder? Jo det handlar om hur en liten människa kommer till världen. En väldigt liten människa, skrynklig och kladdig och alldeles, alldeles underbar.

Det underbara förstärks av det till bildsekvensen perfekta musikvalet. En svensk singer-songwriter som jag egentligen inte alls känner till, Daniel Nordgren, har skrivit "The day that just begun" och han sjunger den själv.

Tv-tittaren ser den lilla människan som placeras på sin mammas mage och hör "You´re the reason why I am, You're the reason why I can, And you're the day that's just begun" och jag kan bara beklaga att jag inte behöver teckna någon barnförsäkring. 

Vill du läsa hela texten? Här hittar du den. Och här nedan har du alla de ljuvliga 21 sekunderna, missa för all del inte ljudet. Råkar du också bli lite snyftnödig? Ja men det går förstås över!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. i princip behöver barn inte några extra försäkringar, gäller dessutom friska barn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är liksom inte grejen här, förstår du!!!!!

      Radera
  2. Jo, till och med har sett reklamen. Reagerade också på den, men inte av samma anledning som du. Tyckte det var ett annorlunda "grepp" att göra en svartvit reklamfilm...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja även färgvalet är originellt.

      Radera