lördag, oktober 14, 2023

CITAT om hemtrevlig konst

Trasmattor är en fantastisk konst. Det är knutarna som sitter lite si och så, och det ska vara så. Det ojämna ingår på något sätt. Det lever. Perfektion är tråkigt och dött.

-Lukas Moodysson, filmregissör som just nu är aktuell med en ny årgång av hans gamla supersuccé "Tillsammans", uttrycker i en intervju i Dagens Nyheter exakt mina känslor för de underbara trasmattorna (även om jag inte håller med om att "knutarna sitter lite si och så"). Jag har naturligtvis sådana i mitt hem, några jag själv har vävt (som den på bilden, enkel i tuskaft), några ärvda och faktiskt också några köpta. Så hemtrevliga och så fina! Tycker Moodysson och jag, alltså.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. har haft ärvda, ska egentligen tvättas med såpa vid en strand... har äkta plast i köket, duger också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är otroligt kul att väva, kanske framför allt trasmattor eftersom de växer fort. Har haft plast också men föredrar textil.

      Radera
  2. Så du är också ett fan av trasmattor. Det är jag också. Har en rund i sovrummet, en 3,50 meter lång i hallen och en två meter lång i gästrummet. Ja, och en i plast i köket också. Det jag gillar mest med trasmattor är att de är färgglada och att man slänga in dom i tvättmaskinen. Vi har en vävstuga i föreningen. Vet att den är väldigt populär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det jobbiga med trasmattevävning är att fixa trasorna - själva vävningen är ett rent nöje. Man får leka med färger och ränder - mer sällan blir det så pastelligt som på den lilla biten jag visar på bilden.

      Radera