söndag, oktober 15, 2023

Världsläget sammanfattat på en skylt

Välkommen till helvetet! Nej, den skylten lockar inte in mig i någon butik. Det kan rent av vara ett rekord i smaklöshet för reklambranschen. Men däremot känns den ju som en välfunnen hälsning och kommentar till världsläget. Man törs knappt slå upp ögonen på morgonen; tänk om ännu ett krig startat medan jag sov! Och hur många skjutningar har ägt rum sedan jag släckte lampan?

Det räckte så bra med dem vi redan hade, från allt svenskt gängkrig runt knuten till invasionen av Ukraina och diverse andra konflikter. Nu räknas nya dödsoffer i tusental, och det handlar inte bara om militärer utan också om civila, kvinnor och barn i Israel och Gaza. 

Att människan är det största hotet mot klotet och allt liv som hittills funnits här, det står utom alla tvivel sedan länge och det understryks bara ideligen, som nu. Visst vill man gärna tro att det ska finnas lösningar, men att de är otroligt svåra att finna, det är uppenbart. Fast i ett försök till en röd tråd i mitt bidrag till denna veckas Skyltsöndag erbjuder jag detta hoppfulla meddelande:

Budskap över en av portarna i kvarteret Kapsylen på Södermalm.
Och för att vi trots allt ska våga fortsätta framåt lånar jag den sprejmålade pilen i trottoaren utanför vårt hus, också en sorts skylt eller hur? Blir det bättre om vi följer pilens riktning? Dessutom låter jag min gamla favoritskylt få ännu en repris. 

Hos BP har temat Skyltsöndagen sina rötter, leta fler skyltbloggare här, i hennes högerspalt.


Se detta som en besvärjelse!
Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

  1. Men det börjar bli svårare och svårare att tro på den sista skylten, som kändes så hoppfull från början.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tyvärr. Men jag ser den som en besvärjelse!

      Radera
  2. LillaSyster12:36 em

    Ja världen är verkligen uppochner.
    Första skylten inget lockande, men de andra får vi väl förlita oss på. Önskar dig en solig söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar faktiskt hur butikskedjan som valt helvetesskylten tänkte! Men solen skiner i alla fall ...

      Radera
  3. Det är mycket som händer 24/7 inte bara när vi sover. Första skylten är väldigt onödigt välkomnande, urraburra.
    Det är väl bra att tro på det omöjliga, för allting är ju möjligt, det tar bara lite längre tid, sägs det. Men, nej. Allt kommer inte att bli riktigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pessimisten i en växer, det är svårt att undvika.

      Radera
  4. Ja du, din gamla trotjänare kommer väl till pass - igen!
    Welcome to hell ar väldigt makaber, speciellt med tanke på att miljontals människor, inte minst de i Gaza lever i helvetet just nu...
    Att tro på det omöjliga - undrar om det inte är smartare att tro på mirakel, då blir man åtminstone positivt överraskad.
    En väldigt tänkvärd skyltning... Tusen tack för den och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En idiot-reklamkampanj, tycker jag. Firman - vars namn jag med flit inte nämner - borde riva sina affischer som ju faktiskt finns över snart sagt hela stan.
      Och ja, ibland kan t o m några skyltar bli lite tänkvärda ...

      Radera
  5. Första skylten visar tyvärr hur det är just nu på vår jord. Men visst måste vi våga tro på det omöjliga, och den sista skylten är en favorit. Snyggt skyltat!

    SvaraRadera
  6. Det är bra att du peppar upp oss på att det kanske finns mänsklighet hos något av folket. Så tråkigt att det finns bland knuten, jag har en vän som bor i Kungsängen jag vart så glad när hon drog till Portugal i lördags. Hon var inte sen på min replik på ansiktsboken. Skyltar som tro på det omöjliga och det kommer att bli bra borde flöda mer i alla medier. Bra där :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så sorgligt med alla dessa eländen som inte ser ut att nånsin ta slut.

      Radera
  7. Verkligen en rent av makaber skylt! Även om hoppet lever, så verkar mänskligheten gå allt snabbare mot undergången och vi kan bara hoppas att det just nu tillsynes omöjliga inträffar.

    SvaraRadera
  8. Jag börjar misströsta angående den där sista skylten. Har också valt att scrolla bort all krigsrapportering från nyhetsflödet för ett tag. Jag blev så illa berörd och mådde dåligt varje morgon när jag började dagen med radionyheterna. Visst, jag gräver huvudet ner i sanden, men för tillfället handlar det om min överlevnad som fungerande människa. Värst är det när man känner sig maktlös, och dt gör jag nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maktlöshet, ja det är känslan. Vad kan vi göra - att stå och se på gör ju ingen gladare, tvärtom.

      Radera