söndag, oktober 29, 2023

Musikhistoria klar att avnjuta

Bild från Hultsfredspodden.
Sven-Ingvars finns för alltid i mitt hjärta. Jag vet förstås att inte alla delar min förtjusning, men vi är ändå många! Och väldigt många fler blev fansen sedan gänget intog Hultsfreds-festivalens stora scen en dag i augusti 1991. Succén var pyramidal! Nu finns en jätterolig sak att lyssna på: en radiodokumentär i P 4 i vilken man får veta hur det verkligen gick till när gruppen från Värmland klev fram till mikrofonerna i Hultsfred (lite nervösa var vi, medger Ingvar Karlsson) och därmed gjorde en rivig omstart på den redan långa karriären. De var, hör och häpna, inte lättövertalade ... och hade förstås inte en susning om hur viktig den spelningen skulle komma att bli. En hink kräftor spelar en viktig roll i berättelsen! Musikhistoria att avnjuta, sanna mina ord!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Ja, Sven-Ingmars känner till och med jag till. Inte min musiksmak alls. Jag kallar deras musik för dansmusik, men en annan bloggare Anna-Lena tyckte att jag hade helt fel där... Ja, vad är det för musik då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven-Ingvars var/är absolut en variant på dansband, men en ovanligt bra! Lyssna på Fröding-skivan, t ex. Så mycket mer än dansband. Man blir glad av deras låtar, jätteroliga att dansa till. Fast det blir aldrig som med Sven-Erik M igen.

      Radera
  2. Jag delar din förtjusning för Sven-Ingvars till fullo. På 80-talet blev man ju nästan hånad för att man tyckte om dom, men efter Hultsfred-91 var det plötsligt kult att digga Sven-Ingvars.

    SvaraRadera