lördag, oktober 28, 2023

Veckans mening – om kriget

Finns det en mening jag läst i veckan som fått mig att tänka till en extra liten sekund? I så fall har jag fångat Veckans mening, som Skriv-Robert efterlyser på lördagarna. Den här gången har jag hämtat meningen från starten av boken "Allan Mann: Mannen som stred mot både Hitler och Stalin" av Thomas Tynander. Huvudpersonen är trots sina unga år på väg mot Finland för att strida som frivillig mot ryssarna och han trängs i en tågkupé med andra ute i samma ärende. Reflexionen Allan gör 1940 på väg mot fronten känns (tyvärr) dagsaktuell. Det är bara att byta ut namnet på den krigsdrabbade nationen. Det finns flera att välja på ...

Om vi tycker det är otäckt att läsa och höra om kriget, hur ska de då inte tycka att det är i Finland? 

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Verkligen ett alldeles för tänkvärt citat kan jag tycka. Det är många i "Blogglandia" som läst boken om Allan Mann, så även jag. Tycker att Thomas Tynander gjorde ett strålande jobb att researcha alla fakta/detaljer. Boken var en bladvändare. Å visst är dottern - en viss Ditte - väldigt lik sin far;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte kommit så långt än men tycker att det är väldigt lovande. Och det jag inte vet om världens krig, det kan fylla många bibliotek ... Ditte har varit en duktig marknadsförare av boken om sin pappa, bra jobbat!

      Radera