fredag, oktober 13, 2023

En fredag i oktober

Den vildsinta blåsten verkar ha hejdat sig lite där ute. En maskin suger upp gulbruna löv och får gräsmattan att se grön ut igen. Bilen ska på ett snabbt verkstadsbesök och själv oroar jag mig för att det känns som om jag är på väg att få hälsporre igen. Har haft det en gång förr och kunde inte drömma om hur smärtsamt det kunde vara, så nu har jag plockat fram silikonkuddar och är skraj varje steg jag tar ... 

Så kan en fredag i oktober te sig. Bara att kolla Elisa Matildas fredagsfrågor för att se om man har något svar att komma med! Här är frågorna:

  1. Vad anser du är ditt senaste stora köp? När vi betalade reparationen av den ordentliga repan jag gjorde på bilen i vintras. Dyrt trots självrisken. Men det small som skott när en vägskylt hoppade upp ur en snödriva (den den låg nedkörd och dold) och klippte till mig. 
  2. Vad hoppas du spendera pengar på inom närmaste tiden? Vill hitta riktigt roliga presenter till äldsta barnbarnet som fyller fyra.
  3. När avstod du senast från att köpa något? Faktum är att jag jobbar på att krympa min shoppingbudget. Har länge tyckt att jag aldrig gått ut ur en affär utan att ha köpt något, men numera händer det riktigt ofta att jag kliver tillbaka ut på gatan alldeles tomhänt – och är väldigt nöjd med det.
  4. När ångrade du senast ett köp? Slog till när det var reapris på en klänning, det var ett par månader sedan. Jag har nästan hela livet köpt kläder för ett liv jag egentligen inte levt, det här är ytterligare ett sånt plagg som jag inte vet när jag ska kunna använda. Men jag älskar vackra kläder som får mig att känna mig snygg, och är det då dessutom ordentlig rea så ...
  5. Vad sparar du till? Ingenting. 
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

  1. bilen kan dra i väg, vi har jättebra bussförbindelser… köper mest sportkläder, har även ärvt fina saker av söner 🤎

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är dyrt att ha bil, men i vårt fall nödvändigt. Även om jag själv mest åker kommunalt.

      Radera
  2. går inte ut ur ett antikvariat utan en bra bok 📚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försöker att inte gå in öl h t.

      Radera
  3. vackra kläder är väldigt roligt. det har jag alltid tyckt. lömskt med stolpar som bara poppar upp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt med fina kläder!!! Det MÅSTE man få tycka.
      Den där stolpen grämer mig för evigt, jag hade klarat mig utan att orsaka några skador på bilen innan.

      Radera
  4. Anonym5:26 em

    Köpa presenter till barn är skoj, men också knepigt. Jag hade ju två som fyllde tre för en vecka sedan. Konstaterade dessutom att priserna är höga på leksaker, riktigt höga.Men visst är det kul att se vilket utbud som finns. Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä de små liven kan blir rätt dyra i drift ganska snart ... trevlig helg önskas du med!

      Radera
  5. Åter samma fel, jag ser liksom inte att jag ska fylla i mina uppgifter när jag kommenterar, sorry

    SvaraRadera
  6. Även här var det grönt på innergården igen. Tyckte ärligt talat inte att det var nödvändigt att suga upp de få gula löven som fallit ner på gräsmattan...

    Din olycka med skylten påminner mig om min fadäs för några år i Spanien. Där var det en lyktstolpe som kom emot mig i 30 km/tim när jag backade (illegalt) hyrbilen på en strandpromenad. I mitt fall blev det riktigt "billigt". Hyrföretaget betalade inte tillbaka handpenningen på 3 000 kronor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR dyrt att ha bil ... och det blir ju inte billigare för att man knycklar till den ...

      Radera
  7. LillaSyster7:12 em

    Stretcha vaderna och tejpa hälen. Håller tummarna för att du slipper. Jag vet själv hur hemskt det är. Bra skor med stöd för hälen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips om stretching, lägger till det. Har köpt "rätt" tejp, har silikon i skorna och hoppas klara mig. Vill väldigt gärna slippa!

      Radera
  8. Underbart med kläder man känner sig snygg i, inte minst klänningar...jag gör samma "misstag"!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt att förklara för en som ingenting begriper, som Ingemar Stenmark sa - men vi som fattar, vi fattar!!!! Önskar förstås dig också en bra helg, hoppas vi inte blåser bort!

      Radera
  9. Jättebra där att bestämma sig för att dra ner på shopping. Lätt att man handlar för handlandet skull.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite tröst/uppiggarköp har det förvisso blivit genom åren ...

      Radera
  10. Så kul att ha små barnbarn när man ska köpa presenter. När dom blir större, som mina, så vill de helst att man swishar pengar, och jag som älskar presenter och paket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag veeeet! Så himla tråkig utveckling! Nä ge mig en önskelista så får jag också ha lite roligt! Älskar också att hitta och ge bort presenter!

      Radera
  11. Reparationer på bilen som beror på misstag man gör själv, är de jobbigaste. Backade in i en mur för några månader sedan pga starkt solsken som bländade. Det kändes som så onödigt.
    Du kunde väl knappast hjälpa ditt missöde, men det borde jag kunnat. Dyrt blev det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir man arg! Och fort går det när det händer, man hinner knappt fatta att ... så är det gjort. Bara att betala.

      Radera