tisdag, maj 07, 2024

I förvirrad nummerordning

När man väljer att peka ut denna veckas tisdagstrio så som Ugglan vill ha den är det inte alldeles enkelt att komma fram till svaret. Uppgiften hon delar ut är att berätta vilken bok som är nummer 3, 14 och 23 i valfri bokhylla. Nu tvingas åtminstone jag avslöja att det råder stor brist på ordning och reda i de där hyllorna, trots mina allra bästa ambitioner ... Hur ska jag räkna? Ska böcker som ligger ovanpå, på tvärsen så att säga, förbises? Eller ska jag börja med dem? Räknar ändå, om än i en lätt förvirrad nummerordning.

Bara att bestämma sig, och jag börjar i hyllan i mitt sovrum där jag lagrat alla olästa böcker (de är många!). Som oläst nr 3 hittar jag Isabel Allende "Landet i mitt hjärta" (Mi país inventado). Varför i hela fridens namn har jag inte läst den? Blir svaret skyldig. 

I den minst sorterade hyllan, där på mystiska vägar (läs genom Maken) i princip vad som helst kan hamna står som nummer 14 Kerstin Ekmans "Grand final i skojarbranschen". Varför den inte står tillsammans med resten av hennes romaner kan jag inte lista ut. Jag har i alla fall läst den, minns den som underhållande men inte un-put-downable, som engelsmännen så fyndigt formulerar det.

Går till sist till den största bokhyllan, den som förvisso börjar med A som i Adams. Väljer att hoppa över allt som ligger inklämt på tvären, räknar bara de som fått ståplats och hamnar på en 70-tals hit: Lisa Althers "Andra flickor" (Kinflicks) får nummer 23. Minns handlingen väldigt suddigt, men tror att jag när det begav sig gillade den skarpt. Den ser i alla fall rätt sliten ut. En bok för unga kvinnor, tror jag, så kanske är det inte omläsningsläge för den (heller) ... Så vitt jag vet har jag inte läst någon annan av Althers böcker, hon har ändå skrivit en hyfsat lång rad. Kanske borde jag leta upp henne igen?

Copyright Klimakteriehäxan 

måndag, maj 06, 2024

SELFIE om jobbet

Att ha ett jobb är viktigt, livsviktigt. Då är det förstås också betydelsefullt vad man gör. Är det ett arbete man önskat sig eller är det något man tvingats till? Vi som inte längre är aktiva eller eftertraktade av arbetsgivarna kan se tillbaka: hur blev det egentligen? De flesta av oss saknar kanske inte själva arbetsuppgifterna, men det blir ett tomrum efter de sociala kontakterna, fikastunderna, hur-har-du-det-själv-då-praten. Här kommer veckans sex SELFIE-punkter, samtliga hämtade på arbetsmarknaden, så att säga:

1. Hur tidigt i livet visste du vad du ville bli? Väldigt tidigt. Det började med författardrömmar, skruvades sedan om till journalist (lite mer realistiskt ...).

2. Fanns det en förebild som påverkade ditt yrkesval? Kanske Barbro "Bang" Alving, journalistisk legendar. Tacklade alla ämnen, orädd, skrev mycket bra. 

3. Har du fått sparken någon gång? Ja. Efter mindre än ett halvår på gratistidningen Stockholm News som startade på hösten 1999 såldes den för att sedan snabbt gå i graven. Och all personal blev av med jobbet. Jag var en av dem.

4. Hur ofta har du bytt jobb? Egentligen aldrig, men jag har gjort många olika saker i min bransch, mestadels men inte alltid för en och samma arbetsgivare. Tror det är viktigt med variation om den är möjlig.

5. Skulle du välja samma yrke igen om du fick chansen? Ja. Troligen i alla fall ...

6. Skulle du rekommendera unga att gå i dina fotspår? Nej. Båda mina barn är visserligen duktiga med språk och skulle med lite ansträngning bli duktiga journalister, men det är faktiskt inga vidare framtidsutsikter i den världen i dag om man inte i en och samma person råkar bli den sublima kombinationen av Filip och Fredrik, eller kanske av Jan Guillou och Leif GW Persson ... det skulle dock, i båda fallen, bli en helt olidlig typ!

Och härmed har vi tagit ett stort kliv från kenneln där vi tillfälligt vistades förra veckan, eftersom temat då var människans bästa vän hunden. SELFIE-bidrag dök upp i en jämn ström från Hannele MrsCalloway, IngridGerdPaula ProfessorDeutschLitenherreKinaBP, Åke, Mia, Margaretha Femfemman Susjos, Anki, HannaNettanKraka. 

Och för att underlätta, här är de sex punkterna: 1. Hur tidigt i livet visste du vad du ville bli? 2. Fanns det en förebild som påverkade ditt yrkesval?  3. Har du fått sparken någon gång?  4. Hur ofta har du bytt jobb?  5. Skulle du välja samma yrke igen om du fick chansen? 6. Skulle du rekommendera unga att gå i dina fotspår? Skriv långt eller kort, skriv som du har lust!

Copyright Klimakteriehäxan

söndag, maj 05, 2024

En isfri skyltsöndag

Full aktivitet när båtägarna ska få i sina flytetyg i Årstavikens vatten. Flanörer får
ta en omväg. Ingen släpps förbi skylten.

Årets första sommarlördag inföll i går, och det är den jag har att tacka för att det finns bilder till min Skyltsöndag i dag. Kanske kan den sägas ha ett tema: isfritt! Botanisera er fram till andra skyltbloggare genom att kolla högerspalten hos BP!

Naturligtvis blev det bad. Ni ser ju på bilden att en människa är nere i sjön! Men
på förfrågan fick jag veta vad jag redan anade: det var svinkallt i vattnet!
Så jag stannade på land.



In mellan koloniträdgårdarna kan man vandra. Och nej, vägen behöver faktiskt
inte sandas. I alla fall inte just nu.


Slår fast det en gång till: det är inte halt. Isdubbar behövs inte. Men det är klart, har
man otur kan man ramla ändå ... Är glad att jag hållit mig på benen. Hittills.               
Copyright Klimakteriehäxan

lördag, maj 04, 2024

Vykort från försommaren

Njuter intensivt av allt det försommargröna. Man riktigt ser hur färgen djupnar, hur bladen vecklar ut sig, hur solstrålarna ger liv. Och det är inte bara växtligheten som börjar prunka, vi människor ser också gladare ut, flanerar i nyss återfunna shorts, kladdar på lite solkräm, köper nya och alldeles för dyra solglasögon, ser halmhatten flyga iväg i en vindpust, stoppar tårna i sjön. Fast där går nog ändå gränsen. På min fråga om doppet varit skönt svarade ett par nybadade modiga kvinnor blixtsnabbt och unisont: Nej det var SKITKALLT! Så det får vänta. 


Lökbacken har en bit kvar till sin fullbordan, tulpanerna väntar.

Inte bara Kungsträdgården har körsbärsblommor ...

... och de gör sig bra inte enbart mot blå himmel utan också mot grå betong.

Lönnen blommar för fullt! Snart kan vi plocka dess "näsor"!
Copyright Klimakteriehäxan

CITAT om killar och tjejer

Om den snyggaste /tjejen/ får veta att du har legat med den näst snyggaste så är du stekt. Då får du aldrig ligga med den snyggaste. Men om den näst snyggaste får veta att du legat med den snyggaste så blir hon bara kåtare på dig. Det här är vetenskap. Om du tar dem i rätt ordning kan du ligga med allihop.

 -August-prisade Andrev Walden tar i sin bok "Jävla karlar" mig raskt ur eventuella ungdomsdrömmar om hur det skulle kunna gå till när killen man i hemlighet gått och kikat på till sist skulle närma sig, ta det avgörande steget till en stormande romans .... mer cynism än rosenskimmer om du frågar mig ... men förmodligen ganska sant. Och det som står i boken, det är sånt som Walden varit med om, säger han.

fredag, maj 03, 2024

Det skulle ha blivit syrenblommor ...

 
Ett köksfönster vetter mot våren därute. Den är blekgrön, trädens knoppar jobbar febrilt för att lämna barnstadiet och bli fullvuxna, livsglada. Men alla får inte bli stora. Vinterns ihärdiga snöande har knäckt Barndomslandets syrenbuskar i parti och minut, och nu har jag fullbordat dödsomen, verkställt avrättningen. Sparar i alla fall några kvistar som blir till snittblommor. Man ser hur noga busken förberett sin blomklasar. Tyvärr blir det färre av dem i år än någonsin. Míndre färgprakt, snålare insektskalas, tunnare doftslingor. Sådant som en argsint vinter kan ställa till med.

Copyright Klimakteriehäxan

torsdag, maj 02, 2024

Bekväm bekännelse

Mia i bokhörnan ställer en riktig samvetsfråga i dag, som veckans helgfrågaVad får dig att köpa en bok? (Jag menar man kan låna på bibblan istället, men varför äga)

Tror att det sannaste svaret för min del är att det handlar om  bekvämlighet. Ser en bok, tänker att den vill jag läsa, den finns till extrapris eller allra helst i pocketupplaga, eller varför inte på loppis. Då blir det affär.

Naturligtvis kan man låna på biblioteket och det gör jag relativt ofta, men då måste jag ta mig dit. Får finna mig i att köa dessutom. Visst, jag kan beställa på nätet och få ett sms när det blivit min tur, men likväl måste jag ge mig dit och dessutom får jag ett datum när den ska vara läst (vilket iofs kan vara bra men ändå).

Böckerna jag köper och behåller är numera ganska få. Men de jag får av författare jag känner står kvar i hyllan. Och några som jag köpt tänker jag att jag kanske kanske ska ta mig tid att läsa om, dock väldigt oklart när ...

Mitt senaste bokköp är Olle Lönnaeus "En enda sanning" på CD, i uppläsning av Christian Fex. Tycker författaren är underskattad! Kostade 20 kronor på Röda Korsets välgörenhetsbutik Kupan och blir ett bra sällskap på kommande bilresor. Hamnar sedan hos någon välgörenhetsbutik igen (behåller ytterst sällan CD-böcker) och kan bli ett nytt fynd för någon annan, innan CD-formatet definitivt är dött.

Så här års kan man välja: fokus på bok eller fokus på sippor?  Ni ser vad jag valde.
Copyright Klimakteriehäxan

Ett tv-tips som låter jättebra!

Det finns massor med "måste-låtar" som ska framföras när det är Valborg och Första Maj, från "Vintern ra ..." till en lång rad andra klassiker. Och det finns ett lika traditionsbundet tv-program som varje år sänds i Sveriges Television, en halvtimme med Lunds studentsångare som brukar omges av blommande magnoliaträd och många vita mössor medan herrarna i den stora kören tar i för allt vad tygen håller  (och vitheten på just deras mössor varierar starkt ...) Jo då, jag brukar nog titta.

Men i år hade jag annat för mig. Lagade faktiskt mat när programmet sändes. Landade sent i tv-soffan och så blev det lite fiske på SVT Play. Då hittar vi ett program från i går, "Valborgskonsert från Jonsered" och jag säger bara WOW! som det nappade! 

Satt andäktig i samtliga 44 minuter som konserten pågick. Alla de medverkande var "nya bekantskaper" för mig, bara positiva! Här fanns också svenska gamla pärlor som "Uti vår hage" och "Kristallen den fina", men man hade gjort plats för fler höjdare: Dylan, Gärdestad, Beatles, Laleh exempelvis. Häftiga arr, duktiga musiker, spelglädje. Och ett "solmedley" som var helt genialt!

Så om du endera dagen känner behov av en musikalisk energispruta tycker jag du ska klicka på länken. Tänk om du blir lika positivt överraskad som jag? Det var längesen jag blev så imponerad av ett tv-program. Läge att gratulera programmakarna som lyckades förnya Valborgs vårkonsert på ett strålande sätt.

Sångkören Iris: tjugo härliga röster i "Valborgskonsert från Jonsered". Bild från SVT.
Copyright Klimakteriehäxan

onsdag, maj 01, 2024

Vid vårens ankomst

Blev det en vårkväll igår eller fick vädergudarna något elakt infall? Som jag minns det har de ljumma vindarna och vårsolen gäckat oss mer än en gång genom åren. I yngre år var det jätteviktigt att ha något nytt plagg att inviga på Valborg, vilket ofta ledde till att man frös som en hund. Vad meteorologerna hade i sikte spelade ingen roll.

En kväll när jag var ny i huvudstaden skulle jag och en väninna, i lämpligt herrsällskap, hälsa vårens ankomst på Skansen. Hon hade gul vårkappa, jag en klänning med tillhörande kappa i lila och turkos, matchande skor, väska och handskar (av märket Lauret, finare fanns inte! jag hade shoppat som aldrig förr) i den perfekta färgtonen. Vi kände oss snygga, var helt enkel rustade till tänderna för "Sköna maj välkommen".

Kvällen inleddes hemma hos mig. Jag hade ordnat käk, förmodligen en västkustsallad eller den där varma champinjonmackan med bacon som jag nyligen nämnde här på bloggen. Det var så vitt jag minns de enda två saker jag möjligen kunde bjuda någon på.

När vi var mätta och klockan blivit lagom mycket inleddes vår korta utflykt till Djurgården, jag bodde på Gärdeshöjden så det var inte långt alls. På Skansen visste vi att traditionerna skulle upprätthållas, med sång, vårtal, brasa och ett fyrfaldigt leve för den efterlängtade årstiden. Och så skulle väl åtminstone någon se att vi gjort oss vårfina!

Vi hade knappt hunnit över Djurgårdsbron, knappt hunnit börja frysa, förrän snön vräkte ner. Blommorna som vågat sticka upp täcktes raskt av ett vitt kallt lager, lackskor i slingbackmodell borde ha bytts mot kängor med traktordäcksliknande sulor. Hur kunde det nu bli så här? Vi skulle ju högtidlighålla att ljuvare tider var inom räckhåll!

Goda råd var helt enkelt dyra. Ganska dyra i alla fall. För resultatet blev att vi gick in på den restaurang som på den tiden låg alldeles till vänster om Skansens huvudentré. Och jo, det gick att ordna ett bord för fyra! Så vi åt en middag till, utan att förfrysa  eller förstöra vårens lackskor ... fast själva firandet missade vi förstås.

Kollade mitt minne med väninnan, och visst minns hon också denna Valborgsmässoafton, tämligen originell! Vi enas om att det måste ha varit 1967 eller -68. Känns som en rikedom att vi fortfarande är vänner som ses då och då, oftast över en lunch. Vad som blev våra kavaljerers öde vet vi dock nästan inget om. De försvann i alla fall ur våra liv.

Styvmorsviolen och jag gläder oss tillsammans åt att det är snöfritt i dag.
Copyright Klimakteriehäxan

tisdag, april 30, 2024

Sång och dans hälsar Maj

Valborgsmässoafton. Kanske en dag inte bara för en sprakande vårbrasa utan också för sång och dans? Körsång, definitivt. Dans? Tja kanske? Sång & dans (eller varianter av orden) i titel, handling eller på omslag är hur som helst temat för denna veckas tisdagstrio, som har sin upprinnelse hos Ugglan.

"Guitarr och dragharmonika" är en diktsamling av Gustaf Fröding som kom ut 1891. I den ingår den evigt gröna sommarskildringen  "Det var dans bort i vägen" som senare tonsattes av Helfrid Lambert. Dikten är välkänd, den har till och med legat på Svensktoppen, först i en version med Öijwinds på 60-talet, senare (på 70-talet) med Sven-Ingvars. Lite störd blir jag när jag googlar och ser att just Sven-Ingvars får all cred – de stod ju varken för melodi eller ord, spelade bara in låten! 

Gustaf Fröding får vi inte glömma bort även om det alltså verkar hända på nätet. Har honom med mig sen skoltiden, kan fortfarande flera av hans dikter utantill! Tror jag har all hans poesi i hyllan, plus en bok med några av hans tidningstexter. Och har ni vägarna åt Värmlandshållet i sommar, planera in ett stopp i Alster och gå en guidad tur i hans födelsegård med omgivning! Det blir givande, garanterat!

Simone Berteaut sade sig vara Edith Piafs halvsyster. Goda vänner var de hur som helst. Lilla Edith, alltid klädd i svart, kallades "Sparven" och är förmodligen Frankrikes mest välkända populärartist genom alla tider,  med bravurnummer som "La Vie en Rose" på repertoaren. Hennes eget liv gick dock i mörkare toner. "Piaf" är en klart läsvärd bok om ett märkligt människoöde i vilket musiken var enormt viktig.

Kerstin Thorvall skrev "Nödvändigheten i att dansa" och det är som alltid när det handlar om hennes böcker en mycket personlig text som inte väjer för att författarinnan stundtals kan framstå som både naiv och korkad (vilket hon ju inte var). Thorvall kom fram till att rörelse till musik tillsammans med andra var bättre medicin mot depressioner än alla lyckopiller. Och att det inte är "förbjudet" eller ens olämpligt för ensamma äldre kvinnor att ägna sig åt det!

Ett livsbejakande citat ur boken får ni här: "Det minst besvärliga är att vara dubbelt så gammal som de andra. Jag är nykter. Jag raggar inte. Jag dansar utan yviga rörelser. Inne i rytmen på en mycket liten yta. Den frihet som detta ger mig går inte att mäta i vare sig volym eller tid."

Inser att jag inte dansat på väldigt väldigt länge ..Dans eller ej, vi hälsar ändå unisont sköna maj välkommen! Ha en fin Valborgsafton!

Copyright Klimakteriehäxan 

måndag, april 29, 2024

SELFIE om hundar

Här kommer den, din chans att lära känna oss, dina  bloggkollegor, lite bättre: vi berättar något om oss själva, med start i sex "triggerpunkter" som jag klurat ut. Men den här sortens SELFIE kräver ingen kamera, den består av ord! Denna vecka ägnar vi oss åt människans bästa vän, hunden. Och glöm inte att skriva en kommentar här hos mig med länk till ditt Selfie-bidrag!

1. Mitt första hundminne: Grannens gråhund Donny som dagligen kom knallande över berget till vår kökstrappa och undrade om det möjligen vankades någon godbit? Det gjorde det, ofta.

2. Filmhund som stannat kvar: Finns många, Lassie och Båtsman t ex. Men jag väljer  Lasse Hallströms "Hachiko  en vän för livet" som är baserad på en sann japansk historia om en övergiven valp som tas om hand av en man, i filmen spelad av Richard Gere. Valpen och husse blir oskiljaktiga.

3. Bokhund som stannat kvar: Missa inte den ganska bortglömda romanen "Kvinnan som mötte en hund" av Elsie Johansson. Berörande.  

4. Den hunden glömmer jag aldrig: Pointern Koira som kändes som min men som var min pojkväns. En helt underbar hund man kunde prata med om precis ALLT! Och när vi skulle sova tillsammans gav hon sig inte förrän hon hade erövrat hela huvudkudden. Då suckade hon nöjt och somnade gott. 

5. Berätta en egen liten hundhistoria! Sara var en strävhårig tax som bodde hos mig ibland när husse och matte behövde hundvakt. Vi trivdes ihop. Men jag var mer förtjust i sovmorgnar är Sara. En dag väcker hon mig och upplyser mig om att det är dags att gå upp. "Inte än" svarar jag och somnar om. Sara väntar en stund, sedan puffar hon på mig en gång till. Hon behöver verkligen gå ut! Jag förhalar uppstigningen på nytt. Så kommer tredje väckningsförsöket. Sara har nu hoppat upp i sängen och slickar mig frenetiskt på hakan. Det är bråttom nu! Fast jag är ändå alltför långsam. Känner plötsligt hur min bara arm blir våt och varm. DÅ kom jag ur sängen. Om jag blev arg? Nej, hur skulle jag kunna bli det? Sara hade ju verkligen sagt till, jag fick skylla mig själv! Och boka tvättstugan.

6. Om jag hade varit en hund hade jag varit en ... Labrador kanske? De verkar både snälla och kloka och är dessutom fina att se på!

Förra veckan tillbringade vi så att säga på krogen. Stor enighet rådde om att dricks betalar man när någon förtjänar det, inte för att man programmerat in det när kortet ska dras i maskinen. Om maträtter tyckte vi olika, vi var också uppenbart olika flitiga restaurangbesökare, men tänkt så trist om alla gjorde likadant jämt! Här är deltagarna:HanneleMrsCalloway, IngridGerdFemfemmanNillaLitenherreKinaAnkiBPjanerikPaula ProfessorDeutsch, DebutskySusjos, Kraka, NettanHoppas jag inte missat någon!

Copyright Klimakteriehäxan

söndag, april 28, 2024

Lite humor är aldrig fel

Ombyggnadsarbetet med Slussen i Stockholm är något av ett evighetsprojekt. Hela området är bara fult, avspärrningar, maskiner, lyftkranar vart man än tittar. Allt skramlar. Allt är skitigt. Helst borde man blunda, men det är osäkert hur många år man behöver undvika att titta. Kan det verkligen bli klart någon gång undrar den som liksom jag har noll koll på den här sortens projekt? 

En sak har i alla fall blivit bra: man har knutit en duktig reklambyrå till projektet. Resultatet är att det rätt som det är kommer upp nya skyltar på planken runt bygget, skyltar som trots eländet kan få åskådaren att le. Lite humor är ju aldrig fel! (Om ni tycker att mina foton är lite oskarpa beror det på att jag tagit dem i flygande fläng genom bussens fönster, jag vägrar att gå till fots där!)

Denna veckas Skyltsöndag blir helt enkelt Slussens dag. BP håller sin trygga hand över skyltsöndagsbloggandet, bloggare som oftast deltar är Angelgirl, AnkiByblixtraCarita ChristianKajsaLisa LillaSyster, Paula, PettasSusjosStefan,Tony, Åke.

Ett sanningens ord.

Är jag en hipster för att jag bor på Södermalm eller?
Copyright Klimakteriehäxan

lördag, april 27, 2024

CITAT om val

I have never been a single-issue voter. Because our elected officials affect our lives in so many ways, deciding whether to support or oppose a candidate based on one factor seems extremely shortsighted. 

-Min vän, f d ambassadören Dennis Jett, skriver i en insändare till The Jewish Chronicle i Pittsburgh (där han är professor i International Affairs vid Pennsylvania State University) hur han tänker när han ska bestämma vilken kandidat han vill stödja i ett politiskt val. Han vill rösta på någon som inte bara på kort sikt har en plan, han vill att den förtroendevalde ska tänka längre. Och jag tycker att det har han väl alldeles rätt i! Inte bara i USA stundar valtider, om bara en dryg månad är det dags för oss också (valet till EU-parlamentet hålls 6-9 juni).

Veckans mening – om hyllningar

Varje lördag presenterar Skriv-Robert en mening från det han nyss läst. En mening som har fått honom att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. Hur som helst värd att lägga några sekunder på. Jag är en av dem som brukar hänga på. Denna gång blir det med några rader jag hämtar från en krönika i Dagens Nyheter, skriven av Patrik Lundberg. Han funderar kring hyllningarna som den dödsdömde och cancersjuke fotbollsikonen Sven-Göran "Svennis" Eriksson får. Och tänker att många fler människor borde hyllas medan de fortfarande är i livet, även om de inte varit världsberömda.

De flesta människor har nog inte påverkat fler än sin direkta omgivning, men det är också en gärning värd att uppmärksamma.

Copyright Klimakteriehäxan

fredag, april 26, 2024

Återvinning på hemmafronten

Det där med att slänga saker, rensa, ge bort, sälja av, kassera  det är olika varianter på en svår konst som leder tankarna till det gamla franska ordspråket "Att skiljas är att dö en smula" (Partir c'est mourir un peu). Jag är urdålig på att rensa, men visst har jag för mycket av både det ena och det andra: kläder, böcker, glas, porslin, billiga (men skojiga) smycken o s v.

Nog för att det är långt till att jag ska kunna kallas en "hoarder" men mina försök att skapa utrymme i klämfulla skåp och hyllor borde bli mer intensiva. Jag försöker faktiskt. Ger bort, säljer på loppis, lämnar till Myrorna/Röda korset/Stadsmissionen, går till second hand-butiker och lyckas ibland hitta kunder till mina saker på nån köp-och-sälj-sajt på nätet.

Faktum kvarstår: jag har de prylar jag har för att jag själv har valt dem. Och jag har valt dem med hjärtat. Dessutom är det, tro mig eller ej, inte alldeles ovanligt att jag hittar något jag inte använt på länge men som plötsligt är exakt vad jag behöver! Ta bara den svarta ärmlösa jättesköna klänningen, design den dubbelt Guldknapps-belönade Jytte Meilvang för HM:s Big is Beautiful 1986 – den har jag använt ideligen sedan den dök upp i källaren! Man glömmer ju även sina favoriter.

Hur kan det exempelvis komma sig (jag vet alltså inte) att jag behållit datorväskan från sekelskiftet, den jag fick när jag var nyhetschef på gratistidningen Stockholm News? Hoppsan, har du redan glömt att den funnits ... ja det är nog inte så konstigt, trots att den var "modern" och gjordes med de bäst ambitioner.

Tidningen blev gruvligt och sorgligt kortlivad, laptoppen köpte jag loss när vi fått sparken allihop efter några månader och så var det bara att knalla hem och slicka såren. Vi trodde verkligen på tidningen, hade bra medarbetare och kul på jobbet. Men alldeles för få annonser, och nätupplagan var förstås framtidens variant, men det hade inte annonsörerna hajat så där blev det inte heller mycket intäkter.

Så en dag är jag och gräver i ett skåp. Fram kommer datorväskan, en stadig välgjord sak med tidningens emblem på. Jag hade just bytt dator (igen) och tittar lite extra på den här reliken. Ser det inte ut som om ... jovisst! Väskan, som är över 20 år gammal, är i perfekt storlek till min laptop av årgång 2023. Som måttbeställd! Med ytterfickor för mus och sladdar, perfekt.

Kom sen inte och säg att det är dumt att spara prylar man gillar. Ibland är det faktiskt riktigt bra! Återvinning på hemmafronten ska inte föraktas. Kan lägga till att jag för dagen går klädd i ett par långbyxor som är minst femton år gamla. Snygga!

Copyright Klimakteriehäxan