fredag, november 08, 2019

Knivskarpt och annat

På fredagar kan man gärna starta dagen med att kolla de fem frågorna från Elisa Matilda, om man nu inte har något tvingande som måste uträttas på direkten. I dag ser frågepaketet ut så här (men svaren ska vara av Jeopardy-typ, det vill säga en fråga, eftersom Elisa Matilda kommer med en rad påståenden):
  1. Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen. Vad är en riktigt grå himmel, snålblåst och två plusgrader?
  2. Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt. Vad är något vackert som jag ser: ett konstverk, en blombukett, ett klädesplagg utöver det vanliga? Och så, i en annan nisch, Kalvlever Anglaise och en perfekt (mörk) chokladmousse! I yngre dagar kunde svaret kanske ha varit "en karl med något litet extra" ...
  3. Det jag mest ser fram emot under november. Hur blir det att bli farmor? (Om tidsplanen håller?)
  4. Det är något jag går förbi varje dag. Vad är bilen? Försöker gå till fots så ofta som möjligt.
  5. Utan det klarar jag mig inte i köket. Vad är en bra kniv? Fast Sonen, som blivit duktig kock, påstår att ingen av mina knivar är bra på riktigt.
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. Jag tror inte att din son skulle godkänna mina knivar heller. Jag gör det knappt själv!
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men våra knivar funkar ju, eller hur? :-D
      Trevlig helg önskas du också!

      Radera
  2. trean är verkligen livets efterrätt ❤️
    har fått ärva sonens japanska kniv (för han har ännu bättre) jag är livrädd för den - fast jag fick en lektion.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och efterrätter gillar vi ju, rent generellt, eller hur? :-D

      Radera
  3. Ovassa knivar är obra!!! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast vassa är rätt farliga också!

      Radera
  4. Roliga svar på frågorna. Himla kul initiativ av Elisa att ändra på "Fem en fredag".
    Kalvlever Anglaise hittar man nästan ingenstans längre, en klassiker på 1980-talet. Knappt man kan köpa färsk kalvlever längre. Men bulgur, quinoa och quorn finns överallt - GRRRRRRR!

    Svar: KajsaLisa jobbar ju skift, så hennes inlägg kommer när de kommer, ibland mitt i natten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åt dock kalvlever på Grodan nyligen. Väldigt gott. Med bacon och kapris och potatispuré. Kan rekommenderas!

      Radera
  5. det är något speciellt med karlar och knivar. de måste ha knivarna livsfarligt vassa annars är de inte nöjda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så är det nog! Jag tycker mina knivar funkar, skär mig ganska sällan i fingrarna.

      Radera
  6. Så roligt med tillökning i familjen! Jag lämnar mina knivar på slipning med jämna mellanrum, guld värt, slöa knivar är livsfarliga! Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vassa skär man sig också på ... Ja det ska bli jättespännande att bli farmor!

      Radera